8.05.2011

Aku KEmBali keraNa masiH...


Lewat ini ku rasakan
Kasih kian ku dambakan
Resah hati yang ku pendam
Pada takdir dan harapan

Detik waktu dan suratan
Siapa tahu ketentuan
Ku mencari cahayanya
Dalam bayang kegelapan

Oh…BeLog….

Ohhhh…Belog…..

Nasib hidup dan pilihan
Lain hukum setiap insan
Mengharapkan perjalanan
Dalam maya kesamaran

Oh…BeLog….

Ohhhh…Belog…..

Salam Ramadhan semuaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!Pose tak??/pose ak??bek kate pose.Kang Qiqi report polis kang..kah3..ape kena mengena polis ngn kes nih.Cis…Hahahha..sedap tak Qiqi nyanyi tu…seriously lame gile kali ni QIqi tinggalkan belog Qiqi ni..da berabuk.bersawang semua cukup da ni. Awatla hangpa yang mai ni tak tolong bersihkan sikit2..Hehehhee….

Ade yang rindu kat Qiqi tak??Hehhehe..Mesti adenye kan, cume malu2 je nak ngaku. Takpe, Qiqi paham perasaan korang. Hahahha……Anyway, korang tau kan nape Qiqi xde ni. Xtau ek? Ish….Awat time2 ni la korang tak tau. Kecik ati daku yang kecik ni.Hehehhee…Actually bagi sape yang baru melawat belog ni harini, Qiqi baru je selamat melangsungkan perkahwinan 16 Julai 2011 yang lepas. Kawan-kawan blog xde yang mai sebab masing2 sibuk n lagi 1 time tu Qiqi pon kurang aktif kan. Mane le de sape-sape nak kenai I ni. Huhuuhu…

Nak tengok gambar??ala…tggu la ye…nanti Qiqi upload skalik ngan gambor g honeymoon skalik. Padahal honeymoon pon lom lgik sebab hubby 20 Julai ritu da koje.Tak leh cuti lelame..Hua…takpe2, kitorang budget nak p gak tapi maybe akhir taun ni. Almaklum, masing2 simpan cuti…wakakaka..kami bukan koje kerajaan. Dats y kena jage2 je cuti tu.Huhu…Tapiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii..xtau nak p mane.de sape2 leh bagi cadangan x nak p mane. Yang pengting, dapat relax, bez n berpatutan.Hoho..kami bukan orang ade2..hahaha..cakap cam orang jaman dolu2 la plak..keh3…

Tapiii..ade tapi lagik….orang 1st day pose nak bukak pose same2 ngn hubby tapi apekan daya, die koje balik kol 7. Sah3 la sampai umah 8.30mlm, almaklum le, duk kat banting, koje kat Bangsar.Tak ke jauh nun. Tapi Alhamdulillah balik2 dari cuti depa gtau kami dapat kuarters kat tmpat QIqi koje..HUhu….Tang kuarters tu nanti cek cite len..siap kasik gambar lagi. Nak tengok??nak tengok??wait na…

La ni cek nak pk nak masak pe bbuka arini. Blur2 ni. Bosan gak xtau nak masak pe. Tapi yang penting NO SARDIN. HAhaha…..


Sebelum cek terlupa..tq to sis LM...okeh..name glamernye sis Lydia Miza..sangat2 baik...selalu bagi semangat pade Qiqi dikala Qiqi tak tahu nak pilih keputusan n sanggup bagi support n kegembiraannye dkala hari bahagia Qiqi walaupun die brade jauh nun di JoHor....n baru QIqi tau die da selamat deliver Baby boy..Muhammad Adlan Syafiq namenye. Same2 kite doakan kesihatan anak sis LM cepat sembuh ye.

p/s: kome jangan lupe tolong kaborkan pade teman tempat mane yang best nak p honeymoon tp bpatutan na. huhu…

ops, lupa gak nak gitau, arini Nak tr wat something, hope2 bjaya le yek.ehehehe..


Meh3 la qiqi letak satu gambar.huhu...jgn gelak ye..muka xcomei..huhu


Me n My hubBy..ehehe

22 comments:

mr.curly said...

wahhhhh..selamat pengantin baru..moge murah rejeki n bkekalan selamanye, insyaallah..

Ellen said...

Adikkkkkkkkkkk.....dah kawin..adeii...rindu giler ni..akak ada adik baru...hubby adik tu ler..kim salam ya..hehe

wah nak g honeymoon ker..cepat2 p nanti buwek2..susah plak..mai la ke Sabah..akak bawa adik g jejalan...hehe

CiK QiQi said...

@mr.curly

tq mr curly..hope gitu le hendaknye..masih dlm proses ssuaikn diri lg..huhu

CiK QiQi said...

@Ellen

Aahkan...tapi nk p sabah kena da pasport kan..huk3...tu yg lemah nk p wt tu.ehehe..

bole2..nanti qiqi sampaikn salam na..akak mai la sini.leh jmpe..ehehhe

krole said...

wuah tahniah qiqiku...ptot lme mnyepi~tahniahhhhh!!!kalo qiqi nk mai sabah honeymoon...gtau krole...krole ngan ellen bwk jln2 nnt...ok...tahniah

CiK QiQi said...

@krole

tq3 krole..adiah xde ke krole..hahahha....ala...krole n si ellen sme jek..ehehe..bole3..mmg tringin nk p..laut die pon lawa kn

Afiq Din said...

alhamdulillah... moga kekal ke anak cucu

syafiqakarim said...

selamat berpuasa.hehe
alhamdulillah,kawen juga kome ye ;)
semoga kekal ke anak cucu.ni
ramadhan jgn buat2 lupa lak kawal
apa patut.hahaha ;D

da kawen kena bagi duit raya.haha
cepat la upload gamboo

CiK QiQi said...

@syafiqakarim

selamat bpose gak utk u..huhuhuuh....alhamdulillah.nikah gak i ni..ehehe..kwin jgk..u ble lagik..i tggu kad jmputn ni.ehehhee

ops..dun wory..my cik "P" come early...so...xde le xtkawal.ahahhaa....

namo3...u la bg i duit rye..gaji u kn bsr.hahaha

gambo??tggu la..gambo xde yg cun2 lagik..tgk la yg 1 tu dlu.ehehe

CiK QiQi said...

@Afiq Din

thanks coz mdoakn ye afiq comel.ehehe

syafiqakarim said...

poen.hahaha doa doa kan lah.jodoh pun
takde.tunggu umur 28 br kawen.haha

cik p? bkn puan p ke?hahaha
protect ur V zone.hahaha

ah,dah kawen WAJIB bg okeh.i kecik
lg comel. ;P

ok ok.dah upload roger2.hahaha

CiK QiQi said...

@syafiqakarim

alaala...u kecik lg comei ke..keh3...jap3 i gelak guling2 dlu.ahahhaa

mmg duk protect la ni..kah3..kang xpasal2 kna gnti..hahaha

orait..nnt da upload i gatau..tp ttp nk duit rye dr u.ahahhaa

Mijie said...

Wah cik Qiqi.. Tahniah2..Awat nak kawen tak berutahu kat mijie dulu.. Kalau x boleh gak g(kate je ni) walaupon jauh nung di sana. ehehe..

Cikqiqi nk honeymoon..emm..mijie pun xtaw tmpt menarik nie.. Honeymoon kat pulau best jugak kn..

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

selamat kembali adikku yg cumil

qellissa said...

Selamat pengantin baru cik Qiqi..pasni xleh panggil cik Qiqi lai da kena panggil puan Qiqi..hihihi..Jauh tu ulang alik dr bangsar ke banting..nasib baik dapat quarters kan..

CiK QiQi said...

@Mijie

qiqi ingt je mjie..cme ritu mmg de mslh sikit..tu de yg tlepas pandg..sory na mijie...

tape2..nnt kt umh suami, qiqi ajak na..eehehe...

tula...ingt mmg nk p pulau..tp xtau pulau ne nak p.ehehehe

CiK QiQi said...

@Lydia Miza(Aidyl Azim)

tq my sis yg cute....hope lebei aktf lg la adikmu ini..ehehhe

CiK QiQi said...

@qellissa

ala...bole la pggl cik qiqi lg..kn3..ehehehe....nme kt blog da xleh tukar da.ehehehe..

tq 4 da wish...tula..jauh.....sian hubby...pnt ulang alik

Bigdaddyz said...

selamat ...semoga segera bertambah...hehe

CiK QiQi said...

@Bigdaddyz

ish3..itu aje diingat nye ye..huhu

aibaks said...

salam mek.. selamat pengantin baru <-- baru lagi kan? sori aibaks tak tahu..

CiK QiQi said...

@aibaks

Tq Tok..takpe..qiqi paham..tok pon bz ngn koje tok..huhu...ne dan nk bkk blog tok..ehehehhe/...baru la jgk wpon lme da sikit..hehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...