8.11.2011

TanDa-tanda anda................................


Salam pagi Khamis u allz...Arini lambat sikit updatenye sebabnye tadi mase Qiqi nak log in, die kuar duk maintanance ke hape ntah blogger.com ni..hehehhee..TApe2, its ok..Sebabnye leh la Qiqi pikir nak taip hape ni walaupun time sekarang ni pon QIqi duk taip Qiqi tak xtau nak bebel ape.

But dont worry be happy. Qiqi ari namo bagi tips nanti de orang lambung Qiqi la plak kan.Hahaha...Bagi tips yang senget..ehhehe..Namo3..... Tapi rini Qiqi de 1 persoalan le ak tanya n harap sangat de sape2 boleh bagi respon.

Kesahnye begini. Qiqi ni sejak bulan pose ni jadual tido pon opkos la da berubah kan. Pagi2 bangun kul 4.40 nak masak nasik n lauk untuk juadah sahur. Makan sahur tu dalam pukul 5 lebih jugak la. Then tido balik pukul pas Subuh or kadang terlena before Subuh.

Bangun lak dalam pukul 7 pagi sebab husband g keje kol 7.05 pg. Qiqi nye tempat keje masuk dalam pukul 8.30, kirenye Qiqi gerak dalam kul 7.30 gak le n samapi dalam 8.15..Sebabnye jauh gk la Banting ke Pulau Carey ni. Huhu. Then, sampai tempat koje ni, Qiqi banyak duduk dari berdiri..Kirenye banyak hadap komputer le dr masuk keje sampai abis koje. Balik koje time bulan pose ni kul 5ptg.Sampai2 Banting p cari lauk n masak untuk Juadah berbuka. Kirenye dalam kol 7 ke 7 lebei gak siapnye. Almaklum la. kalau mbeli kat bazar rasenye kosnye btambah2 meningkat.So better masak sendiri lagi jimat.

Malamnye plak kalo Qiqi rajin, kadang buatkan kuih, kadang kemas rumah,tengok mase n keadaan rumah tu camne. So, persoalan Qiqi kat sini, nape sejak bulan pose ni, badan teraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaamatttttttttttt letiih sangat. Ke sebab Qiqi de mik ais time berbuka tu. Sebabnye kalau lepas berbuka tu, kira pas kemas pinggan semua, mandi2 segala bagai, letak2 kepala je terus lena.. Kadang sian kat encek suami, men game sensorg.

Bukan tak nak teman tapi bile letak kepala kononye nak betul urat trus selamat lena sampai ke sahur. Camno tu. Kome2 de pae cadangan tak nak bagi Qiqi tak terlalu lembik sangat time bulan pose ni. lagi 1 tulang belakang ni rase sakit sangat2 tambahan yang dekat pinggang tu. Ke sebab Qiqi banyak duduk sebab tu jadi sakit.

Perlu ke Qiqi amik supplement or jamu?hurm........Kalo jamu kang panas lak.Kalau supplement, supplement ape lak yang sesuai.huaaaaaaaa...Somebody help me!!!!!!!!!!!

Motip Gambar: berangan nak jadik Cinderella, tapi apekan daye, Mak Tiri smpai. Dan bergambor jek..ahahha


p/s: Tak tanya2 lagi encek suami nak raya mane. Die cam nak balik umh die jek..hua...

7 comments:

nur adha said...

apalagi cikqiqi....xreti2 nak amik suplemen dgn akak....ke ni tanda2 nak berbadan dua....hahahahha

Iman's Umi said...

Klu gitu kurangkanlah ais tu, minum air suam byk2, tubuh rs segar Kiki...eheh, mcm baik lak akak bg tips...try la ek, tu je la.

syafiqakarim said...

haha atototo..sejak jadi bini org
mmg bz gamak nya kan.haha
kecian.ah,cuba makan pharmaton.
multivitamin ni elok.bagi tenaga
sepanjang masa.berbaloi lah dgn
harga.tp mmg serious elok.
jamuu,better jgn.baru2 kawen ni
lagi lahh jgn.hee ;)

sabaq sabaq.bini kena ikut laki.
raya gilir2 lah.haha

CiK QiQi said...

@nur adha

Hahaha..memang nk amik pon bulan ni k.adha...hope konsisten mkn cm akak...huhu...nk badan mantain cm akak gk..huhuhuh

CiK QiQi said...

@Iman's Umi

Tula sis...rasenye sebab ais tu gk..tp bile kite nk elak.time tu la rse nk minum ais tu bkobar2..cmno tu..cmno tuh..huhuhuh

CiK QiQi said...

@syafiqakarim

agak bz gk la wahai cik iqa senget.huhu...umah lak jauh..mmg ulang alik tu pon kepenatan gak tu...

oho..pharmaton elok ek..i ni xreti bab2 ni.u kan lebei pakar.suggest kan la i mane2 yg patut....huhuu...

I nk balik umah i..tapi die nk balik mah die.huaaaaaaaaaaaaaaaaa

Myra Jay said...

Samala lita cikQiqi, bulan posa cepat je ngantuk..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...