12.30.2010

Cuti bErseMPeNa KeMEnAnGAN PiaLA Suzuki AFF 2010



Salam 1 Malaysia dan salam bahagia buat semua Tahniah pasukan Malaysia kerana tela berjaya mengharumkan nama negara buat kali pertama untuk kejohanan ini. Dan disebabkan kemenangan ini, Perdana Menteri kita, mengumumkan esok cuti bersempena kemenangan Piala Suzuki AFF 2010. Syabas lagi sekali di ucapkan.

Kalau nak suruh Qiqi ulas pasal bola semalam memang Qiqi tak tengok. Ape???Takde semangat patriotik? Tak la, cuma Qiqi memang tak boleh tengok perlawanan bola sepak dan badminton sebabnya terlalu banyak kemungkinan untuk Qiqi terkejut dengan corak dan gaya perlawanan yang mereka guna dan mai. So, adalah lebih selamat jika Qiqi tak tengok. Sebabnye kalau tengok kemungkinan kena serangan jantung adalah lebih tinggi..wakakakak...

Dikala pasukan Malaysia duk berjuang menjaga benteng pertahanan dan sekali2 menyerang, Qiqi, mak dan adik Qiqi pula sedang sakan membeli belah di pasaraya Billion, mungkin Pn. Ros kita tau kat mana pasaraya ni.Hehehhee.....Al maklum, orang Manjung jugak kan.Tak gitu Pn. Ros..hehehe.. Actually p beli barang untuk adik yang dah nak balik ke kolej nya. Disamping tu jugak kami bergerak ke pasaraya Giant. Suniyo tak de ye..wakakkaa....Sebabnye ade barang yang tidak ditemui lagi. Hehhe...Gambar?tak de la plak, tapi leh la nak tunjuk muka adik n mak Qiqi. Hehehhee...Ni die..Mak n adik Qiqi.

Dalam duk membeli belah tu, sekali2 bertanya gak pada si dia berapa da Malaysia sekarang. Waktu tu Malaysia masih 1-0. Lega sangat hati tapi bila Qiqi da gerak ke Western Food, Qiqi dapat tau keptusan akhir 2-1 dan dapat tau dan agak kecewa gak bile tau yang 2 tu adalah Indonesa dan 1 itu adalah Malaysia. Tapi bila Qiqi teringat balik kata-kata abah, even Indon dapat 2 pon Malaysia tetap menang juga. Kecuali if Indon dapat 4 gol. Alhamdulillah, penantian Malaysia selama 14 tahun ni amat-amat berbaloi kerana tahun ni kita berjaya merampas dan mencipta kemenangan. Dengar kata, Malaysia punya goalkeeper sangat -sangat menujukkan aksi terbaiknya kerana tangkas menangkis dan menangkap bola dari masuk ke pintu gol kita. Bukan Qiqi saja kata, tapi ramai berkata yang penjaga gol kita sangat2 baik dan cekap semalam.

Dan setelah mengodek2 ni, Pemain Indonesia iaitu Firman Utani mendapat Anugerah Pemain Terbaik untuk Piala Suzuki manakala Pemain Malaysia iaitu, Mohd Safee yang ensem lagi terbaik tu(ayat2 ngorat sikit..wakkakak) mendapat Anugerah Penjaring gol terbanyak dan Filipina mendapar Fair Play Award..Tahniah333...Penat da teman nak ucap tahniah ni.Wakaka...

Akihrnya, tenang jugak waktu balik makan semalam bila dapat tau Malaysia menang...Heheheh..Ni ada sedikit gambar2 semalam yang comei lagi kiut..Hahaha...


Comei je bendera Malaysia tu kan..bukan merah putih tu ye..hahah


Goalkeeper terbaik wok...hahaha


Wahai orang2 kampung, den dah Monang da da ni...gombiro den ni ha tak terkato da ha


Sumber dari AFF Suzuki Cup.

p/s: Tak dapat gak nak usha laki orang tu main kan.Dengar kate Injured lagi dua beradik tu..ke, siap2 nak kawin yg adiknye tu..ehehehe...ops, tergosip la plak.

9 comments:

OLick SyaSya said...

tahniah..pasukan malaysia

n tq so much pada PM kite..

bg cuti..yehhh

AngahSayang2314 said...

qiqi apa pun syabassss tahniah malaysia tanah darah ku eceh2
hehehe

nuriz said...

memang hebat safee sali dan penjaga gol khairul fahmi semalam hehe Malaysia boleh!!

aibaks said...

ehehe. qiqi tak de plan nak mai sini ke?

suka_haha said...

malaysia menang!! kan dah dapat cuti free haha..

jemput2x..
blog Serbaguna
blog Matdin

baincardin said...

Piala Suzuki AFF 2010 - The cup is ours! Yay!!!~ ^_^

aibaks said...

tok da komen ke kat sini ye? lupa plak..haha...

pepe pun..tahniah buat abg fahmi ngan harimau malaya kerana mengaum semalam..haha

suka_haha said...

qiqi pun hebat gak hehe..

jemput sini yer hehe

suka_haha said...

cuti lagi ke qiqi? kikiki

jemput sini yer
blog Matdin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...