6.04.2014

SAKIT SENDI LUTUT: ADUH! SAKITNYA!

Salam pagi Rabu semua. Alhamdulillah kita masih diberi peluang berjumpa kan. Syukur alhamdulillah...

Actually hari ni nak sharing dengan semua set yang amat rapat sangat dengan Mak, Abah, Atuk, Nenek kita. Set apakah itu? Selalu tak korang dengar diorang mengeluh:

* "Tak larat jalan la sayang, sakit lutut mak ni".
* " Kena panjat tangga ke nak pergi ke rumah ko Bedah?"
* " Tak nak ikut korang la, nanti mesti lambat balik & banyak jalan".
* "Tok ni nak solat berdiri pun dah tak larat, kena solat duduk sekarang."

Mesti ada dengar kan. Tak nak tolong mereka ke? Kesian mereka. Actually banyak lagi benda diorang nak buat tapi bila masalah sakit lutut ni melanda, terpaksa lah mereka bataskan aktiviti mereka.

Tahukah korang PUNCA SAKIT LUTUT/ SENDI ni? Antaranya ialah bila:

» Pelincir di bahagain lutut tu semakin kering.
» Berat badan berlebihan. Lutut tak mampu tampung berat.
» Tulang senakun kurabg kuat seperti muda-muda dulu.

Apakata korang dapat kan SET KESIHATAN SENDI . Ianya terdiri daripada:

===================================
ADVANCE JOINT HEALTH TABLET (AJHT)
===================================

*** 5 Hari awal/ 28% lebih pantas berkesan dari didakwa 1 jenama terkemuka
* Mampu mempertingkat fjngsi sendi
* Mampu  memperingkat fleksibiliti
* Menyokong kesihatan sendi untuk jangka panjang
* Galakkan mobiliti

==============
OMEGA GUARD
==============

*** Minyak ikan TERBAIK DIDUNIA.
*** OMEGA 3 PALING TULEN, SEMULAJADI.
* Mengurangkan kesakitan sendi
* Pelihara fungsi sendi ( lemak omega3 larut dalam tisu rawan)
* Mampu cegah arthritis.
* Mampu cegah gout dengan efektif
* Mampu jaga kesihatan jantung.
* Mampu mengawal kolestrol ( menguruskan badan)

============
OSTEMATRIX
============

*** VITAMIN D yang ada membantu tingkatkan penyerapan Kalsium dan Fosforus
*** MAGNESIUM: Galakkan komposisi tulang dan rawan. Juga membantu sistem saraf
* Kurang kalsium: penyebab sakit belakang
* Mampu rawat tulang retak
* Baiki kebas, kejang, sakit sendi dan arthritis
* Ringan mkan stress dan saraf

Ketiga - tiga item ini mampu merawat masalah sakit sendi lutut pada tahap maksimum. Insyaallah, jika konsisten amalkannya, tak mustahil korang boleh tengok mak ayah korang jalan tanpa rasa keluh kesah dan risau.

Hati mana tak bahagia bila dapat tengok mak ayah gembira. Selagi mereka ada, kita sebagai anak perlulah berusaha untuk menggembirakan hati mereka ;)

Jika anda ingin dapatkan SET KESIHATAN SENDI ini, jom hubungi:

************************
Personal FB: Cikpuan Qiqi
FB PAGE: MAMA QIQI SHOPPE
SID: 947852
SMS: 012 5990907
WHATSAPP: 019 4754166
EMAIL: cikqiqi@gmail.com
BLOG: http://mamaqiqishoppe.blogspot.com
************************

SHAKLEE. ALWAYS SAFE, HALAL, NATURAL & RECOMMENDED


0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...