6.06.2014

PUNCA MISI KURUS GAGAL!

Assalamualaikum dan salam Jumaat semua. Alhamdulillah, bertemu juga kita sekali lagi dalam hari Jumaat penghulu segala hari. Syukur alhamdulillah juga, segala apa yang didoakan, diniatkan sedikit sebanyak Allah telah makbulkan. Syukur,... Syukur.

Harini Qiqi nak ajak discuss sesuatu yang penting. Amat penting sebenarnya kerana semakin hari semakin tinggi peratus kadar obesiti yang dicatat oleh negara kita. Tak salah nak gemuk, tapi berpada-padalah. Tahukah korang BAHAYA OBESITI ni jika dikekalkan dan tiada usaha untuk mengurangkannya?

POTENSI PENYAKIT PESAKIT OBESITI:

  • Sakit Jantung
  • Kencing manis
  • Darah tinggi
  • Sakit Sendi/ Lutut
  • Sukar hamil
  • Semput
  • Kolestrol tinggi
  • Murung (kurang keyakinan diri)
So, apa yang selalu korang akan buat untuk elak dari Obes mahupun berat badan berlebihan? Mesti ada yang memilih:

- Diet segera
- Diet tinggi protein
- Diet kurang kalori
- Diet karbohidrat
- Diet Sup
- Guna produk pelangsingan
- Rawatan pembedahan

Namun, tak semua cara-cara diatas menjadi kan? Kebanyakkannya menyusutkan lemak dan otot. Apabila Otot hilang, sukar untuk lemak baru yang terkumpul tu nak dibakar dan ianya merendahkan kadar metabolisma.Bila kadar metabolisma rendah, dan lemak tidak dapat dibakar, berat badan akan bertambah, malah tidak mustahil berat anda lebih berat dari sebelum diet. Ianya dipanggil Diet yo-yo.

Macam mana nak kurus dalam masa yang sama otot yang ada dalam badan ni kekal seperti dulu? Ha.. Korang boleh amalkan bersama CINCH SHAKE MIX. CINCH SHAKE MIX ini terdapat 3 perasa ye, iaitu Vanilla, Coffee Latte dan juga Chocolate.


Istimewanya CINCH SHAKE MIX ni ialah kerana ia mengandungi 'leucine'. Leucine ini membantu memelihara otot semasa kehilangan berat badan. So, kulit anda tidak akan nampak menggelebeh mahupun tak cantik jika amalkan bersama CINCH MIX SHAKE. Ia juga mengandungi:

* 24 g protein (tinggi protein amat membantu kurang rasa lapar)
* 24 jenis vitamin & mineral penting (tidak terabai zat2 walaupun dalam misi turun berat badan)
* 6 g serat larut
* Bantu bina otot ( bantu naikkan kadar metabolisma & dalam masa yang sama membakar kalori)

Nak lebih cun dan cantik lagi amalkan CINCH SHAKE bersama:

  1.  LECITHIN & ALFALFA COMPLEX. 
  2. HERB LAX, ALFALFA COMPLEX & OMEGA GUARD
  3. OMEGA & HERB LAX
Untuk cadangan bersama tu, akan Qiqi updatekan kebaikan jika korang ambil bersama-sama dengan CINCH MIX SHAKE di entri yang berikutnya. Fungsi yang lebih kurang sama, namun kadar kecepatan dan bajet anda yang menentukan sama ada mahu amalkan yang mana satu :)

Jika anda berminat untuk mencuba CINCH MIX SHAKE boleh lah hubungi:

************************
Cikpuan Qiqi
FB PAGE: MAMA QIQI SHOPPE
SID: 947852
SMS: 012 5990907
WHATSAPP: 019 4754166
EMAIL: cikqiqi@gmail.com
BLOG: http://mamaqiqishoppe.blogspot.com
************************

SHAKLEE. ALWAYS SAFE, HALAL, NATURAL & RECOMMENDED






0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...