6.12.2014

ATASI HIDRASI DENGAN PERFORMANCE DRINK

Assalamualaikum dan salam ceria. Alhamdulillah masih diberi kesempatan bernafas dibumi Allah. Syukur alhamdulillah kurang sikit panasnya harini. Moga dipermudah segala urusan harini.

Alhamdulillah juga tok Qiqi beransur sihat. Terima kasih pada yang tolong mendoakan ye. Happy bila lihat tok makin berseri muka.

Ha... Semalam Qiqi janji nak sharekan pasal PERFORMANCE DRINK kan. Tambahan tika cuaca tak menentu ni memang sangat-sangat sesuai lah korang amalkan PERFORMANCE DRINK ni. Qiqi sendiri pun memang spare PERFORMANCE DRINK ni dirumah.

Apa itu PERFORMANCE DRINK?
===========================

» Minuman isotonik pertama di Amerika Syarikat.

» Rumusan OptiCarb yang sudah dipatenkan mampu:

* MENINGKATKAN TENAGA OTOT SEBANYAK 6 KALI GANDA
* MEMBERI TENAGA
* PELIHARA SIRKULASI BENDALIR DALAM TUBUH.

» Punya lebih 67% otot glikogen (sumber tenaga)

» Sediakan tenaga dari 3 jenis karborhidrat dengan segera.

MANFAAT UTAMA PERFORMANCE DRINK:

-» CEGAH PENYAHHIDRATAN
-» KURANGKAN RASA HAUS
-» LEMBABKAN KULIT
-» TINGKATKAN DAYA KETAHANAN BADAN
-» BERI TENAGA KEPADA OTOT DAN SEL DENGAN CEPAT
-» GANTI AIR YANG HILANG WAKU LATIHAN FIZIKAL
-» IMBANG METABOLISMA AIR DALAM TUBUH
-» KEKALKAN PARAS GULA DALAM DARAH

GOLONGAN YANG PERLUKAN PERFORMANCE DRINK:

* Para atlet
* Mereka yang puasa
* Sebelum dan selepas pembedahan
* Buruh
* Pekerja am yang terdedah dengan cuaca panas
* Tidur lewat malam
* Keletihan
* Cirit birit
* Rendah paras gula
* Kepeningan
* Penghindar strok haba

Dengan cuaca yang panas melampau ini adalah dinasihatkan supaya anda lebih banyak mengamalkan meminum air kosong sebanyak mungkin. Paling kurang 2-3 L sehari. Bahaya pabila anda kurang air dan terlalu terdedah dengan cuaca panas yang boleh mengakibatkan strok haba.

Disamping meminum air kosong secukupnya anda boleh sama mengamalkanPERFORMANCE DRINK untuk mengelakkan keletihan dan dihidrasi yang melampau.

Sekiranya anda ingin mendapatkan konsultasi yang betul berkenaan sakit anda boleh lah hubungi saya di:

************************
Cikpuan Qiqi
FB PAGE: MAMA QIQI SHOPPE
SID: 947852
SMS: 012 5990907
WHATSAPP: 019 4754166
EMAIL: cikqiqi@gmail.com
BLOG: http://mamaqiqishoppe.blogspot.com
************************

SHAKLEE. ALWAYS SAFE, HALAL, NATURAL & RECOMMENDED

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...