5.03.2013

SHAKLEE OH SHAKLEE!!!

As salam dan salam ceria u olz. Disini ye juga perkongsian peribadi tetapi lebih tertumpu kepada produk yg i olz gunakan. Hurmm... Mesti ada yg terfikir ape la nye tu kn.. Tak yah pikir pon xpe sebab sah2 header i olz n tajuk ni pon dah menunjukkan ape yg tersurat. Hahahhaa.

Okeyh.. Mesti de yg nak tau kan camne i olz leh jatuh cinta dengan SHAKLEE. Actually sape yg  ade add i olz kt FB tau dah kisah ni tapi xpe.. Utk u olz i olz ceritakan balik ye. Actually first time i meet Shaklee ni mase i olz kerap sakit ulser n tonsil. Tak yah la u olz nk suh i olz wt:



  • Letak garam 
  • Letak Majerin
  • Guna Bonjela
  • Guna adik beradik Bonjela...
Terima kasih la. Semua tu i olz da try tau. Setakat jadi jap pastu jd balik tiap2 bulan,.. Penat tau nak melalui hari2 sakit kena ulser tu. Kadang skali kena, 2-3 tempat, besar2... Kena lidah terus susah nak berkata2, Iye, memang bile kite kena sakit, tu tanda nya ALLAH nk luruhkan dosa kite. Tapi kite juga perlu cari alternetif lain kan utk mperbaiki nya.

One day i olz ceritakan pd i olz nye supervisor. Waktu tu i olz praktikal lg kt sini. N that time die cdgkn i olz ambil Vit C n B Complex. Actually kalau kite tgk sebab kenapa mudah kena ulser ni adalah:

>>> Tekanan/stress.
>>> Kekuranga zat makanan
>>> Daya tahan sakit yg lemah
>>> Kekurangan air dalam badan.

Ha...Sume tu mmg terjadi pd I olz sbnrnye. Huhuhu...Kalau tengok dlu, mkn hape yg ade..sayur kalau ade, ade...kalo x...xmam le...air pn minum ikut mn yg sempat je.

But.....bile da diconsult oleh i nye 'Sis' ni.. Baru sedar, i olz ni mmg tsgt2 krg dr yg i olz list kan td tu. Sejak amalkan Vit C, n B COmplex, Alhamdulillah... jarang sgt nk kena ulser.. Kalau dulu.WAJIB TIAP2 BULAN KENA ULSER.. Now, no more lg.. KECUALI>>> if i olz krg minum, lpe mam supplement tu dlm jgka masa yg pjg...memang akan terkono.

Yup,memang kite patut take it everyday if nk complete kn pe yg kurang dalam badan kite. boleh nk skip skali skale.. But,, if da skip slalu...sendiri mau ingt la kan.. Makanan yg kte slalu ambil ni pon xckup zatnye,so, need to take supplement if nk pnuhi sume nye. Tak gitew???

Ops..lupa plak i olz nk kenalkan siapakah 'Sis' tu. She is Nur Adha Mansor. My sis, my mentor, my consultant..n mcm2 lg la..hohohoh.. Tq sbb kenalkan i olz dgn Shaklee. ^_^

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...