5.09.2013

DILEMA SAKIT BELAKANG KETIKA MENGANDUNG

Assalamualaikum salam pagi salam ceria Isnin u olz.... Sihat ke hari ni.. Moga2 hari ni diberi kesihatan yg baik la ye utk u olz dan umat2 Islam yg lain.

Harini i olz nk kongsikan sedikit pengalaman i olz ketika preggy dulu. Dalam trimester pertama, i olz mengalami alahan yg agak teruk jugak la... Bila masuk trimester ke 2...Alhamdulillah..alahan dah tiada... Tapi......................... Sakit belakang menyerang..muahahahahha... Sakit wooo... asal bangun pagi je mesti sakit belakang..Kadang nak tidur pn terasa sakit nye awal2....

Waktu tu memang risau gakla sebab kerap jadi kan... Then i olz ngadu kt my sifu...Huhhuu.. Sis Adha..Dia tnya:

Sis Adha: "Ada minum susu tak ni"
I olz: "Ada kak tapi time hengat n time boleh telan je sbb i olz ni mmg xsuka susu"
Sis Adha: "Mana boleh gitu....kite time preggy ni memang kena ada kalsium yg cukup tau sebab waktu ni baby duk seram kalsium yg ada pada kita"
I olz: "oho...gitu ye kak..."

Waktu tu sis Adha mencadangkan ka i olz utk ambil Ostematrix... Apa tu Ostematrix??? Ostematrix mengandungi gabungan sempurnabatu bata-dan-mortar“ untuk membina tulang yang kuat dan sihat. Kandungan unsur-unsur lain ini membantu penyerapan maksimum Kalsium dan mencegah gejala batu karang.
Di dalam Ostematrix tedapat:  
  • 1,000 mg (100% DV) kalsium unsur dari sumber alam semula jadi yang paling yang concentrated dan mudah diserap  
  • 400 mg (100% DV) magnesium untuk membantu menggabungkan kalsium ke dalam tulang dan membantu menguatkan tulang
  • 400 IU vitamin D (100% DV) untuk merangsang penyerapan kalsium
  • Boron dalam jumlah yang disokong secara klinikal untuk membantu metabolisme tulang
  • Vitamin K membantu mengikat mineral untuk membentuk tulang
  • Mangan, copper, dan zink - ko-faktor yang mengaktifkan enzim yang membantu membina jisim tulang
Apakah lagi manfaat OsteMatrix ni selain untuk penjagaan gigi dan tulang??
1- mengekalkan tekanan darah yang normal  
2- mengurangkan gejala PMS dan senggugut
3- membantu dalam pengecutan otot dan transmisi saraf
4- tidur yang lebih lena
5- meringankan masalah sembelit
6- memelihara kesihatan sendi
7- meringankan migrain
8- melegakan buasir

Tahukah u olz BAHAYA jika IBU PREGGY KURANG KALSIUM???Nak tau u olz boleh tengok SINI utk mengetahui EFFECT JIKA KURANG KALSIUM pd ibu mengandungSelain dari mengamalkan Ostematrix... Perlu juga u olz ketahui, dimana kadangkala aktiviti kita hari2...kita tak perasan pun apa yg kita lakukan..... Seperti BERDIRI, DUDUK, TIDUR dengan POSTUR YG BETUL. Mari tambah ilmu.... I olz pn same2 tambah ilmu... Untuk yg akan2 datang kan...muahahaha

 KETIKA BERDIRI

 KETIKA DUDUK

 KETIKA TIDUR

Sama2 lah kite perbetulkan ape yg patut... ye dak??? Sama2 la kite betulkan postur2 kita agar kehidupan seharian kita lebih ceria, lebih bermakna ^_^ Huhuhu

BERMINAT NAK DAPATKAN PRODUK SHAKLEE?
  • FB PAGE: MAMA QIQI SHOPPE
  • SMS, WHATSAPP, LINE, WECHAT: 019 4754166
  • EMAILKAN: cikqiqi@gmail.com

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...