5.07.2013

DILEMA MOMMY PREGGY

As salam pagi dan salam ceria my darlings2.... Sehat tak harini. Banyakkan minum air kosong ye darlings, sebab cuaca ni tak menentu. Sekejap panas, sekejap hujan, badan kita pn da berubah2 keadaan & suhu nya. At least, if kita minum air kosong yg bnyak, dapat menstabilkan suhu badan kite. Tak gitu??/ Huhuhuhu

Dilema Mommy Preggy......

Apa yg dilema mommy2 preggy ni u olz?? Kalau nk i olz list kan pasti tak cukup page nak menaip nye. Tapi kebanyakan yg i olz survey, perhatikan adalah dilema mommy2 preggy di awal kehamilan. Jangan kate orang, i olz sendiri pon tak confident, excited  utk terima hakikat i olz boleh jmpe bby yg i olz kandung or tidak. 


Actually di awal kehamilan i olz, i olz mengalami bleeding yg agak banyak. Sampai kena MC selama seminggu. Hurm, lepas dari MC pn masih mengalami juga masalah tu. Memang hati ni tak nak terlalu mengharap utk berjumpa baby sebab risau akan kehilangan & kecewa. But, syukur Alhamdulillah sikenit ni selamat dilahirkan tanggal 19 Jun 2012 ^_^



Sepanjang tempoh i olz preggy i olz mengamalkan set EU FOUR PACK. Memang sangat2 terbaik i olz leh katekan tentang set ni. Actually i olz agak lewat juga terjumpa set ni but its okay. Memang amat2 membantu.  Sepanjang kehamilan i olz, memang i olz mengalami loya2, mual2 yg teruk juga. Pantang makan pasti terkeluar balik. If  i olz jmpe awal set ni pasti alahan tu tak seteruk yg i olz alami. 

Ini kerana didalam set ini terdapat Ostematriks dimana terdapat:
  • 1,000 mg (100% DV) unsur kalsium daripada sumber-sumber yang mempunyai tahap kepekatan yang tinggi dan mudah diserap dari alam semula jadi.
  • 400 mg (100% DV) magnesium untuk membantu menggabungkan kalsium ke dalam tulang serta menguatkannya
  • 400 IU (100% DV) vitamin D untuk merangsang penyerapan kalsium
 Ianya amat2 membantu jika u olz mengalami :
  • Kekejangan
  • Sakit sendi
  • Sakit tulang belakang
  • Mual2/ Loya
  • Sakit gigi
  • HB rendah
Pstt!!!! Ini bukan ubat okeyh darlings...Supplement. Kebanyakan masalah2 ni jadi kerana kite kekurangan KALSIUM didalam badan. If nak ambil yg sumber asli punya boleh refer SINI utk tengok ape listnye. 

Seterusnya dalam set ini terdapat B Complex. Bagi yg belum mengetahui kebaikan B Complex pada tubuh badan kita, Jom kita tengok. I olz pn baru tau bila berkenalan dengan SHAKLEE ^_^

Antara kebaikannya:
- Mengawal tekanan yg dihadapi (Mood mommy preggy sensetif)
- Mengawal gula dalam darah (Mengurangkan potensi kena kencing manis)
- Mengawal tekanan darah (Kurang kn risiko darah tinggi)
- Membuat u olz lebih bertenaga

Pstt!!!! Moody2 pn mmg sgt2 xdigalakkan utk u olz.. So, memang sesuai B Complex ini ada dalam set ni. 

Seterusnya, ialah Vitamin C. Vitamin C ni memang terkenal untuk kecantikan. As u know, pabila kita semakin bertambah minggu preggy, kulit kita juga agak kusam oleh kerana dengan kesibukan kerja, kerja dirumah dan pelbagai lg.
MANFAAT UTAMA :
  • Membentuk Kolagen - Merangsang pembentukan kolagen. Kolagen ialah sebatian asas otot, tisu, gusi, rangka dan tulang rawan. 
  • Memperbaiki Simptom Pendarahan - Kekurangan Vitamin C adalah penyebab gusi berdarah, lebam dikulit, lambat pulih dari kecederaan, kulit kering, ruam dan kulit kasar.
  • Peningkatan Sistem Imun - Membina sel darah merah yang sihat untuk penyerapan zat besi yang lebih baik, membantu sel darah putih menentang bakteria dan kuman, mengukuhkan sistem imun, pertingkatkan pemulihan alergi hidung, kulit dan asthma, juga mengurangkan simptom selsema.
  • Memerangi kanser - Ia satu-satunya anti-oksidan yang berkuasa dan mampu meningkatkan inteferon semulajadi tubuh dan merangsang pengeluaran T-cells untuk melawan sel kanser dan membuang kimia berbahaya dari tubuh dgn berkesan.
  • Mencantikkan Kulit - Pengambilan Vitamin C setiap hari akan membantu anda dapatkan kulit yang lebih cerah, melambatkan penuaan dan menyekat pembentukkan pigmentasi. Pigmen adalah penyebab utama kejadian jeragat.
  • Memperbaiki Insomnia - Ia memperbaiki insomnia, stress dan masalah mental seperti keresahan.
  • Mengekalkan kolestrol sihat - ia mampu mengurangkan kolestrol dan tekanan darah, mengekalkan kapilari darah yang sihat, menghalang pendarahan dalam hidung, pendarahan serebral dan skurvi.

Dan akhir sekali adalah VITALEA. Vitalea ni atau nama lain nya adalah multivitamin dimana terdiri dari 23 jenis vitamin penting bersama iron yang sangat penting utk:
  • Pembentukan sel darah merah
  • Banyak membantu mencantikkan kulit wajah, kuku yang licin, rambut yang kuat dari segi akarnya
  • Membantu mencegah penyakit tiroid@ beguk(penyakit tiroid ini terjadi kebiasaannya kerana kekurangan iodin dan ini terdapat di dalam vitalea kita)
  • Supplement penting untuk diet atau slim 
  • Membantu memberi badan rasa bertenaga
  • Tidak lesu  
  • Menjadikan kulit yang sentiasa tegang
  • Mengelak pitam dan pening. 
Banyak kan khasiat yg terkandung utk mommy yg preggy. Bukan hanya membekalkan tenaga malah menjaga kesihatan kulit, serta kesihatan baby juga ^_^  



BERMINAT NAK DAPATKAN PRODUK SHAKLEE?


  • FB PAGE: MAMA QIQI SHOPPE
  • SMS, WHATSAPP, LINE: 019 4754166
  • EMAILKAN: cikqiqi@gmail.com
Dapatkan konsultasi dari i olz sebelum mengambil apa2 supplemen supaya ianya sesuai dan berkesan ke atas u olz ^_^

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...