5.09.2013

BAHANG MASIH TERASA

Assalamualaikum u olz!!!!

Rasanya masih belum terlambat untuk i olz mengucapkan tahniah kepada mereka2 yg telah berjaya memenangi pilihan raya yg lepas... Untuk pengetahuan u olz, i olz ritu first time tau mengundi.. Baru cukup umur.. Muahahahhaa...

Biasa la, orang first time mengundi, semangat nye len sikit.. Walaupun berangan nak p awal2 pagi, lewat juga le sebab sibuk mengemas budak tomei2 tu kan. Dia pn nk jugak ikut.. Kalau ikut pemerhatian i olz, kt tpat i olz mengundi tu sepatutnya disediakan tempat teduh, punya kiipas untuk mereka2 yg bawak baby2....

Rasenye tu kekurangan yg i olz nmpak la.. N one more thing, persediaan sekiranya hujan. Tu je yg i olz mpk de problem. Yang lain2 ok.. Tade pape masalah.. Yg jaga pn ok, budi bahasa, cara bcakap ngn kita pn ok.. xde pape masalah pada i olz. Bab2 pengundi hantu, mat2 bangla pn i olz xnmpak. Sume nye ok kat tempat i olz.

I olz mai ngn mak i olz. Kami kena ikut saluran 3.. Kalau tengok barisan nya memang panjang, but, nasib laju... Huhuhuhuhu..Idak le lame kami rentung kepanasan...hahahaha. Alhamdulillah.. Kami berjaya menjalan kan tanggung jawab kami. Pilihan kami, pilihan terbaik. But, de jugak yg xmenang.. Tak de rezeki die nk menang tahun ni.Takpe la... Asalkan perjalanan 5 tahun akan datang ni lebih lancar.

Serabut bile tengok sesame kite ni bergaduh, caci maki, fitnah sane sini, mengata sane sini, tuduh sane sini. Malu kat negara lua, malu kat bangsa len tau....Depa relax je.. kite ni yg duk pom pang sane sini..hhuhuhu

Dalam keadaan yg agk panas ni.. Memang lagu ni yg mbuatkan i olz terasa something. Mungkin kerana sekarang mereka2 ni xjoin pe yg i olz join sewaktu sekolah dulu, sebab tu mereka ckap ikut suka je.. Lagu ape yg i olz maksudkan??

Ni ha lagu nya.

Warisan
Anak kecil main api
Terbakar hatinya yang sepi
Air mata darah bercampur keringat
Bumi dipijak milik orang
Nenek moyang kaya raya
Tergadai seluruh harta benda
Akibat sengketa sesamalah kita
Cinta lenyap di arus zaman
Indahnya bumi kita ini
Warisan berkurun lamanya
Hasil mengalir ke tangan yang lain
Peribumi merintih sendiri
Masa depan sungguh kelam
Kan lenyap peristiwa semalam
Tertutuplah hati terkunci mati
Maruah peribadi dah hilang
Kini kita cuma tinggal kuasa
Yang akan menentukan bangsa
Bersatulah hati bersama berbakti
Pulih kembali harga diri
Kita sudah tiada masa
Majulah dengan maha perkasa
Janganlah terlalai teruskan usaha
Melayu kan gagah di nusantara (3X)
Lagu ni lebih kepada memberi kesedaran. KESEDARAN utk BANGSA MELAYU berfikir lebih rasional, BERDIRI DIATAS KAKI SENDIRI, PERTAHAN KAN APA YG KITA ADA, BUKAN MENENTANG BANGSA LAIN, tapi dalam bekerjasama dengan bangsa lain perlu difikirkan juga kepentingan BANGSA MELAYU itu sendiri.
Bagi yg suka putar belit statement, silakan.  Tapi i olz rase, sepatut & sewajarnya BIRO TATANEGARA ada macam dlu balik. Tapi mesti de gak yg putar belit gk nanti... Macam2 perangai manusia ni.. Lain kita fikir, lain pulak yg die belit2 kan.

2 comments:

Mizz Aiza said...

melayu harus bersatu.. jangan hanya kerana fahaman politik berbeza kita semua bermusuhan..

CiK QiQi said...

@Mizz Aiza

sangat2 setuju yunk...tp byk nye depa da xpk da semua tu...hurm..sdey

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...