3.05.2013

Dan Hilang

Salam petang salam ceria u allz...

Ape ade pada tajuk? Takde benda yg hilang pon u allz. Cume...... Ade sedikit semangat yg kian pudar sekarang ni. Bagi yang tak tau, actually anak Qiqi yg tomei2 tu xstay dengan Qiqi. Stay ngan mak kat Perak.

Sebab? Bukan saja2 gedik ye bagi mak jaga n stay berjauhan dengan dia. Tapi... Masalah penjaga, pengasuh yg memang sangat2 susah untuk dicari. Dengan pengasuh yg tak ketahuan perangainye.. Aduhai. Memang serba serbi tak kena. Now, every 2 weeks Qiqi akan balik jenguk die. If xtahan rindu, tiap2 minggu jugak baliknye. Bazir duit? Biarlah orang nak kate bazir duit ke hape. DUit boleh dicari.. Kerinduan yg datang tu.. xleh ilang walaupun tengok gambar nye, video nya hari2.

Bila dengar pulak mak cakap "cepat2 la mama duduk dekat dengan Qis". Memang xtertahan rasa hati. 8 bulan Qiqi berjauhan dengan die. Dan tk mustahil smpai die usia 1 tahun tetap kami akan berjauhan. Untuk sekarang memang Qiqi tengah usaha mencari kerja di area Taiping. Harap2 ade la.. If xde, Qiqi tetap nekad untuk berhenti selepas bulan 10. In Shaa Allah.. Kalau diberi kesempatan kan. Hurm..

Sebenarnya masih was2 lg dalam nk menentukan arah yg sebenar. Tapi kena fikir abis2 jugak kan.. Tak sanggup nak hadapi bile die xkenal n xmo mama nye sendiri -_-

Any suggestion?

2 comments:

krole said...

susah jgk situasi wak cma...kalo benda camni terjadi cuba dekatkan diri kepadaNya..minta panduan atau petunjuk...cuba solat hajat minta dipermudahkan...istikharah agar dsenangkn dlm membuat pilihan yg btul~

CiK QiQi said...

tula Krole..skang ni otw n apply mcm2 keje kt prk..no more kt sini....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...