11.01.2011

Trip To LaNgkawi Part II



Salam semua. Maaf le sampai berminggu mau tunggu sambungan cerita Qiqi p Honeymoon ritu kan? Huhu. Almaklum la I ni busy mengalahkan PM..HAhaha….Okes3…Dari Qiqi dk merapu baik Qiqi sambung ape yang jadi masa tu kan. Sebenarnye sebelum gerak ke Kuala Kedah tu Qiqi da pelahap da makanan yang masak. hehehe…Tapi almaklum le dari Lumut mau sampai ke Kuala Kedah amik masa dalam 4-5 jam jugak, elok sampai2 sana da kelaparan. Tapi ape kan daya, sampai2 terus mik tiket feri n tak sampai 5 minit pon tunggu da kena naik feri, so, mmg tak sempat la nak cari makanan.

Sebenarnya ade bawak bekal yang mak bekalkan tapi bile da dalam feri, malas lak nk bawak keluar. Kalau korang nak tau, ni la first time dalam sejarah Qiqi mabuk laut. Sangat2 mabuk ok.Memang tunggu mase je nak mengeluarkn isi2 perut..huhuh…Tapi kutahan juga kerana tak sanggup nk ke toilet nye..Hahhahha…Salah satu factor Qiqi mabuklaut sesangat time tu sebabnye perut kosong, Feri yang kitorg naik ni plak ala2 bot laju, melompat2 aje kejenye n lagi satu time tu mmang cuace kurang elok, laut bergelora. Nak ujan le katekan. Qiqi ni yang pening tapi Encek Hubby plak yang baik punya lentok tak hengat dunia. Hadoila..hahahha….tapi nasib depa time tu pasang cite Johnny Enlish Reborn 2011 tu. Bole tahan la cite die sampai Qiqi lupa time tu Qiqi mabuk. Hahahhaa…..Jangka masa naik feri tu dalam mase 1 jam setengah jugak la. Cam duration cite Johnny English tu jugak.

Time da nak sampai tu Nampak la si Helang yang gagah perkasa tu. Tapi Qiqi tak pedulik kan die sangat. Hahaha…yang penting mau turun dulu, pale gua da gelong. Turun2 je dari feri, ha..siapla korang ngan fizikal dan mental sebabnye mat2 n pakcik2 yang nak sewakan kete la, tmpat tinggal la sume target kite. So, pandai2 la korang jawab. Tak tau cmne nak jawab?Kalau korang memang da ade contact orang2 yang korang nak sewa tu, cakap jele korang da ade sume tu. Tapi cam Qiqi ni, wpon xde sape2 contact pon kat sane, Qiqi cakap je da ade member. Yang sebenarnye nak cari yang betul2 ok. Bukan ape, depa ni ade yang OK..Ade yang jenis kapak orang. So better watch out aa…..Alhamdulillah, orang yang kami sewa ketenye tu, bukan jenis memaksa dari yang len. Kete pon bole tahan harganya. kitorang amik Gen2 sewa RM 60 sehari, kalau Iswara n Kancil RM40. Tapi malas mik kecik2 tu, bukan pe, kot2 le terbeli banyak barang da susah nak letak kan. Pergi pon beg da debab.Hehehhe.Kosnye, dalam RM 240 sebab 4 hari kan tapi dapat la diskaun RM 20..ehehehe sumenye jadi RM220. Ops, lupa deposit RM100. Tapi time kite balik die pulangkan balik. Jangan risau.Baik2 orangnye.

Kitorang time tu mmg pandai2 bawak diri je time tu. Ingat nak duk kat pekan Kuah je tapi bile pikir balik, time g ngan family dulu da duk kt pekan, la ni p la duk kat Pantai lak kan. Kitorang nyewa kat chalet kat Pantai Cenang tu, Chalet Amzar. RM45 sehari, deposit RM 50. Mulanya amik untuk 2 hari je, kire bayar RM 90 la kan, tapi esoknye amik sambung lagi sebab malas da nak cari tmpat lain.Huhu..Biliknye? bole la..Sebabnye kami mai sini pon bkn nk tdo je. Cume untuk simpan barang, mandi, tido time malam. Sewa bilik mahal2 pon bukan duk melepak je kat bilik tu.Ye dak?Kitorang sampai kat chalet pon dalam pukul 5 lebei. Oleh kerana da lewat petang time tu kitorang mandi2 rehat je dulu. Then pas Maghrib kitorang da stat jenjalan cari makan.Wakakaka..lapo3..yang penting pas tu kitoran jenjalan kat tepi2 jalan kat Pantai Cenang tu.

Memang banyak sangat gerainye, harga boleh tawar2. Kalau nak cari baju T-shirt Langkawi untuk kenangan, p la situ. Orangnye pon okay2 jugak. Ops..terlupa plak. Tempat Qiqi sewa tux de WIFI tapi jangan risau, banyak CC dibuka. Huhu.Tapi pas kitorang ronda2, ngan tetibe…ujan turun ngn lebatnye, sempat gak time tu Encek Hubby beli yong tau fu untuk bekalan malam. Die memang gtu, pas makan pon mau makan lagi.Huhu..Biokan die..Pas tu terus kitorang lari masuk bilik sbb namo kena demam..ahahaha…yang penting kitorang banyak simpan tenaga sebabnye mau jnjalan esoknye…Yahoooooooooooooooooooooooooooooooooo


Amacam..baju 5 hengget...mula2 encek dibam namo corak tu..tp xde saiz yg die nak..aahha..last2 ikut bni gak..keh3

p/s; kalau nak tau mn tmpat Qiqi pergi esoknye...kena tunGguuuuuuuuuuuuuuuuuuuu

12 comments:

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

byk kali gi sana..tp semuanya time peknen.jeles lak tgk gmbr qiqi kat helang tu.dulu malu nak snap gmbr sbb besar sgt saiz akak mu ini.haha

CiK QiQi said...

@Lydia Miza(Aidyl Azim)

Qiqi ni kali ketiga..1st ngn family, 2nd ngn meber skola..robongan..ni yg g ngn hubby..huhu....

tp time gngn die byk lak tmpt kitorg xg..myb 1 sbb ujan..1 lg sbb kmera...grm222...huhuhu...

tp sis tgk la helangnye....tgh operate.....huhu..abis nmpk besi2 die..ehehe

Miss Hidy said...

wah..bestnyer..tringin nak gi langkawi..tunggu honeymoon gakla macam ni..=)

CiK QiQi said...

@Miss Hidy

moh le pg cik dayah..ehehehe..besh..yg pnting jgn lpe p cable car..syok sgt..huhu

Miss Hidy said...

@CiK QiQi2la pasal...kena tggu masyuk dulula qilah...kalau tak, tak bestlah jengjalan..kita nak naik atas badan helang nu hah....hehehe

CiK QiQi said...

@Miss Hidy

Hehehe..btoi3...da masyuk bru best..kalo x..xbest jnjln...leh shopping2 gk kt sne..tp qila shopping cekelat jek./.wakakakka

Jumadir Mayoh said...

best layan citer cik qiqi ni..hehe

L said...

sonoknyer g lgkawi..=)
jom bacer kejap..=)
http://lolz-l.blogspot.com/2011/11/belajar-dari-alam.html

konde said...

mantab nih melancong

Info Event For Blogger: Percuma Samsung Galaxy Ace & RM100, it's very easy to get, let's come and get it --> http://www.streetdirectory.com.my/streetdirectorymalaysia/

♥e'in♥ said...

e'in xpenah pegi langkawi.. huhu..

KAIN VIETNAM TERBAIK said...

teringat kenangan masa pergi langkawi..

pN.rOs said...

LOR I PON BARU BALIK LANGKAWI HEHEH... UMAH MOTHER IN LAW

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...