10.10.2011

TriP to LanGkawi IsLand


Wah3....kome tak payah le cakap, teman da tau da ape kome nak kate ke teman. Belog teman udah berabuk kan, udah tunggang langgang kan????Huhu..Teman tau sume tu. Sebenornye sebelum ni teman ade le menaip sikit untuk dipaparkan ke belog teman ni ha tapi ape kan daya masa tak mengizinkan dan terbengkalai lah ia seketika. Tarappa..tarappa...Nanti kite leh sambung balik ape yang pernah teman taip tu. Untuk skang ni teman nak share kan pengalaman teman g Langkawi. Ape orang kampung teman kate, Honeymoon.Hahaha


Okeyh3...Peristiwanya berlaku minggu lepas bersamaan 2 Oktober sampai le ke 5 Oktober 2011 ritu. Sebenarnya percutian ni tak le dirancang awal, cume kebetulan Encek Husband cuti time 2, 4 dan 5 Oktober tu, so, disambungnye terus dari 2 sampai 5 ribulan. Qiqi pon ape lelagi, apply je cuti memandangkan Encek Husband tu susah sikit nak bercuti. Almaklum le berkhidmat 'front liner' di TM.Bab2 menjawab call ni memang susah le nak cuti sesuka hati.

Sabtu malam tu kami dah bertolak dari Pulau Carey ni ke Lumut, Perak dulu sebabnya memang tak larat le nak straight ke Kedah terus. Jauh tu kome. Pagi esoknye kami gerak dalam pukul 10 pagi gak le dari Perak straight ke Kuala Kedah. Tak pasti le minyaknye berape, tapi kalo ikutkan kalau dari Pulau Carey ke Kedah tu, Rm 50 isi minyak, abis, dalam RM 60 gk le kalo straight ke Kedah nun.Satu hala je tu tau.ops, lupa, cam kami yang dari Perak ni kami masuk Highway Taiping kalau tak sila dan keluar ke Tol Alor Setar Utara. Kos bayor kt PLUS adelah sebanyak RM 19.90...huhu...Straight je cari Kuala Kedah wpon tengok kat papan tanda tu kalo ke Kuala Perlis dalam 30km. Huhu..Ate, sampai nye kat satu simpang nak ke jeti tu, ade le mamat ni menahan kete kami, almaklum la no plat KL, cepat je die sambor kete kami suh ikut die. Untuk parking kete berbumbung RM 15 sehari, ate, 4 ari kami pergi, idak ke RM 60?Huhu...Tapi kami amik jele kan sebab tengok ,memang dekat ngan rumah orang, rase selamat le jugak walaupon risau takut de kanak2 wat lukisan kat kete tu..kekekekeke...

Sampai2 je kat jeti terus tanya tiket sebabnye kalo boleh malas lambat2 sebab hari pon da nk ke petang. Alhamdullillah, tak lame kami tunggu sebabnye sampai ke jeti tu dalam 1.45 petang, dapat lak tiket pukul 2.30 petang, tak le lame sangat kena tunggu. Bermula la pengembaraan yang dasat sangat dalam feri tu...Nak tau ape yang dasat tak dasat pengembaraan Qiqi selama sejam setengah tu???TUNGGUUUUUUUUUUUUUU


p/s: haih...rindu lak kat kekasih baru kat Langkawi tu..

7 comments:

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

bg gmbr sorang dulu ye qiqi?hehe..cpt update lagi

Miss PIJAOSIX said...

salam..

rindunye la kat langkawi....lame tak pergi............!!!

CiK QiQi said...

@Lydia Miza(Aidyl Azim)

Aah sis..ne leh letak bdua..eh3..tu untuk entry seterusnye..eheheh..sabo na...

rndu kat sis..

CiK QiQi said...

@Miss PIJAOSIX

Moh le g lagi cik pija....qiqi ritu pon excited p sbbnye da 7 taun kot tak p.

Cik Bayan said...

huwaaa....mike da kawen upenya...?? lambatnya tahu..nampak beno tak rajin singgah..ayokk...selamat pengantin basi la yee cik cici...ngee..

CiK QiQi said...

@Cik Bayan

Cik bayan ui..takpe...teman paham..teman pon ha...jrg bnor beronline ni ha..almaklum...bz sikit..ehehehhe..tq2 dear

cintawawa said...

bestny gi langkawi...leh borong coklat ;) suke pink ey...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...