8.10.2011

Tips TaHan LapaR



Salam pagi Rabu kengkawan. Masuk harini da ari ke 10 da kite berpuasa yek. Tapi de gak tu yg baru ari pertama pose..keh333333333333.....Sile jangan tak ngaku ye anda2 di luar sana. Hari ni Qiqi nak sharekan tips unTuk diri tu tahan Lapar dikala bulan Ramadhan ni.Hehehe..Tips betoi2 ke Qiqi??


Iyolah..takkan teman nak bohong lak. Bulan pose ni.Hehehehe.Okes3...meh usha dlu. Ape tipsnye tu.Hehehe...Idak..Qiqi tak bohong la..Hohoho


  1. Jangan tengok iklan2 MaC D ke, Kepci ke, Pizza ke yang leh wat selera kome sume naik.
  2. Jangan gatai2 jari p taip cari2 resepi kat dalam tenet ni. Sebabnye, sekali korang cari, korang akan jmpe macam2 makanan yang sebelum ni kome tak hingin pon nak makan tapi time bulan pose i kome teringin bebenor ngalahkan ppuan ngidam.hohoho
  3. Banyakkan berselawat, berzikir. Sekurang2 nye ati korang tak ingt kat makanan.
  4. Jangan p bazar yang banyak jual makanan. Sebabnye, kome kompom tgoda tengok juadah kt bazar tu.
  5. Jangan publish entry yang berasaskan makanan.Almaklum la.WPon lauk semalam, kome pasti tliur dikala perut berbunyi3...
  6. Ni yang serius sikit. Sile banyak2 kan tidoq ye..hahaha...contohnye tiap 5 minit bangun..ehehhee.
  7. yang paling penting rasenye, n very2 sesuai untuk dipraktikkan. Makan la kurma. Sunnah Rasulullah tu dear. Banyak khasiat kurma ni. Tapi orang kite de stok kurma time bln pose je. (qiqi pon cenggitu gak.Hua3)
Rasenye cukup la tu tips nye yang Qiqi leh bagi.Hoho..oh, sebelum Qiqi terlupa, meh Qiqi share sikit juadah berbuka pose Qiqi semalam.Blur da tak tau nak masak ape.Last2 buat ni jek.huhu


Dari kiri, atas kangkung masak ape ntah..hahaha...Masak lemak cili api udang, kuih buah melaka n ikan pekasam. Lame dah tringin ni.hehhee




Ops, gambar ni tade kena mngena ngan tips di atas yek.hahahhahaha




p/s: taun ni kome raya camne. Qiqi ni baru je nak goda2 encek suami soh raya umah QIqi dulu tapi tak tau la dpat ke x...wakakakk

6 comments:

miaa said...

waaa.....heheee...cmno nk tahan lapar ni...tgk mkannn tu perot berbunyi2 plak ni...hahaaa....papepon...tahun ini..selamat beraya bersama en.hubby.....dan semoga ceria selalu...:)

el said...

kalo keje x delah lapar sgt..tp kalo cuti wiken tu..k.el lglah x thn..tgk anak2 mnm bagai hahah sabo jelah

cam thn2 b4 ni ..raya umah mil kejap..petang raya balik umah mak k.el

CiK QiQi said...

@miaa

Halamak..miaa ternampak ke makanan tu..qiqi sorok da td..huhuhu...tp xbesh gk dear.raye jap sangat..rye ke 3 hubby da koje

CiK QiQi said...

@el

btoi3..kalo keje xbrase sgt.tp kalo time cuti..pergh...very mcabar..sudahnye tido je lebei..ehehehhe...

tula..qiqi ni pon mule2 nk ry umh mak mentua dlu..tp mak suh rye umh..xtau lg cmno..hua

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

selamat berpuasa adikku sayang.maaf lama tak jenguk qiq cumil.busy sgt dlm pantang ni.camner posa ngan suami?syok kan?jgn majuk2 raya nnt tau,pakat elok2 nak raya umah saper dulu.hik3

CiK QiQi said...

@Lydia Miza(Aidyl Azim)

Slmt bpuase jgk utk sis ku syg..wpon qiqi tau sis xleh pose..ehehe..tp kna pose mende2 yg xleh dmakan.ehehehe..

so far alhamdulillah..huhu..ok...cme mggu 1st ritu je kna bke sorg sbb husband koje...huhu.

tula...ngah duk bncang lagi cmne nak rye ni.huhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...