8.15.2011

SebULan sudaH...

Ce teka..ktne ni..pandai teka leh dapat sposen..hahahaa

Pejam celik,pejam celik, da sebulan da kami melayari rumah tangga yang penuh ngan cobaan dan dugaan ni.Ish3...Hai mambang tanah, mambang api, mambang angin..Cobaan..Hahahha..Cik Qiqi, sile jangan bermental kat sini boleh??huhu......Sory na anda2 semua, Qiqi termental jap tadi.Wkakakak..ni semua sebab si Iqa senget tu la..Hehehhee..Jangan mara na cek...nanti xcomei sudah.huhuhuhu..

Tapi memang betoi la jap je rase da sebulan da kami nikah n kahwin. Haish. Honeymoon pon lom lagik.wakakaka..itu je diingat nye yek.ish3...tape2..sampai mase, de rezeki bole la pergi.Skarang ni nk p pon kena pk banyak kali. Banyak duit nak kena pakai, apetah lagi nak raya ape semua kan. Pape pon sepanjang sebulan melayari rumah tangga yang baru dibina ni, bukan mudah seperti yang kita harapka. Almaklum la masing2 baru nak menyesuaikan diri, masing2 nak paham pe'el masing-masing. Tipu la kalau kate tak pernah bergaduh. Ade tapi takdele sampai Qiqi guna bom atom, encek suami guna bazooka..Hahahha

Cume de gak le salah paham antara kami. Salah satu sebab yang Qiqi nampak terang lagi jelas punca gaduhnye sebab encek suami jauh berulang alik g keje. Memang beliau akan letih walaupun keje nye tak la meletihkan sangat. Tapi bile keletihan berulang alik tu, ngan kadang2 cara Qiqi cakap pon cam endah tak endah sebab kite pon penat keje, tu yang kadang2 termeletop tu. Penyudahnye Qiqi yang nagis gak.Huhu..Almaklum, ati i ni memang sensetip dari dulu lagi.Even mak Qiqi tak mo cakap sehari pon Qiqi da nangis, sangat2 cepat sensetip n tangkap leleh.

Tapi disebalik kebergaduhan kitorang ni, tak le lame mane. Cuma sekejap je. Bile masing2 da tenang da relax, baru ok. Tapi dalam mase skang ni Encek suami de gak la pujuk balik n cakap ape yang die xpuas ati. Almaklumla, Qiqi ni name je da 23 taun, tapi kadang pk xmatang lagi. Haish.....Terpikir lebei matang dikate tak sporting, camno tu..huhu..Nevermind, i'll berguru ngn my sis, Kaklong kite tu.hahahaha...Banyak yang i blaja dari die n hope die rela mencurahkan ilmu nye pade i even i da pindah sini..Hehhee

Sambutan 1st month kawin? Hahaha..no need kot.tapi tengok la jap g. kalau malas nak masak,i ajak laki i p mam lua. Tapi tengokla camne keadaan kitorang jap g.huhuhuh...Sambutan raya tahun ni? hua..jangan la tanye i, I tengah planning ni nak cakap camne ngn laki i ni. Kalo leh nak la beraya ngan mak abah.Hua..sedeynye.......Tapi encek suami cam nak beraya umah die dulu. Hurm...cmno ek nak planning..de pape cadangan???

Bab2 baju raya memang Qiqi malas beli sebabnye haritu baju nikah tak pakai lame pon. Leh la nak pakai raya ni. Lagipon baju mase Khatam al Quran ritupon de lagi. SO memang tak yah la nak membazr nk beli2 tu semua. Cuma kuih or kepek la maybe Qiqi nak cari gk. Antara kat Banting ni or kat Lumut. Korang nye persiapan camne???Almaklum la da 15 Ramadan da. Mesti sibuk cari barang da kan. Qiqi memang malas nk beraya sakan sebabnye raye ke 2 da balik Banting da. Encek suami keje raya ke 3...sedey33...

Pape pon Qiqi nak pk kn jap malam ni nk masak ke x.Huhuhu...n lagi 1 ngah plan nak cakap lagu mana kat encek suami..Hehehhe....De pape cadangan sile kemukakan ye kawan2 ku tersayang


p/s: Semalam dapat hadiah sumething dari encek suami...Terharu I...nak Tau..??Wait na...i tlupa nak mik gambar semalam. Keh3333333333333


9 comments:

Iman's Umi said...

Tahniah Qiqi...smg jodoh berpanjangan, bahagia sllu.

CiK QiQi said...

@Iman's Umi

Tq Umi coz mdoakan.ehehehe..jap jek rse

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

syok kan dah hidup sebumbung dik..selamat berpuasa ye.thn ni kena bgn sediakan juadah sahur ye..hihi

CiK QiQi said...

@Lydia Miza(Aidyl Azim)

Syok mmg syo..tp kdg2 de gk mende yg wt angin nek...aaaha...tp bisa dkawal..ehehhe..lme xnmpk sis...sis sehat ke

cHiKakO PiNky said...

umah mak mentua ang pun xjauh mana.tu pun nak pening2...isk2....klu lain negeri xpe gak...br kawin kn ikut laki ang la.hehehe....

Myra Jay said...

Wahhh dah sebulan ye..
Banyak lagi liku2 yang akan ditempuh.. Moga semuanya berjalan lancar..


Macam akak raya tahun lepas mmg pakai baju nikah, even dah nikah selama 9 bulan :-) Cost saving ma :-)

wadud@duad said...

wow congrat2.. :)

3gp MELAYU said...

mmg cepat masa berlalu.....

KiMiE said...

Semoga tabah mengharungi susah-payah alam rumahtangga ni, chaiyok.. ^_^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...