8.09.2011

BakaL rumAh kU..



Salam pagi Selasa u Allz...Wah3...suke hati nampak. Makan2 tak sorok a..Qiqi report JAIS kang..Hahaha...Naik van jenazah kang..wakakaka...sile jangan berkelakuan tidak senonoh ye kawan2..Huhu... PAgi tadi mase on the way p koje, Qiqi dengar berita kat radio kate penjawat awam dapat bonus 1/2 bulan gaji kan n pesara Khas dapat RM 500. Tahniah3......dapat gak kome duit raye yek.


Cume......ape yang Qiqi nak tegur kat sini ialah, nape Qiqi nampak yang dapat2 ni cam xbrape happy je ek. Patutnye korang bersyukur le dapat banyak tu. Qiqi ni yang penjawat swasta..Ade ke penjawat swata??huhu...lantakla...xde pon dapat tau. Patut nye kome bersyukur le de gak orang nak bagi. Kite ni..kalo dibagi 10k pon lom tntu cukup. Kite kalau dapat sikit, tapi kite bersyukur, rase bahagia je guna duit tu..yang xbrape nk ckup pon kite trase ckup. Tapi if kite tak bersyukur, dapat duit byak pon tak kan terasa cukup n bahagia punye la. Try la praktikkan.


Sesungguhnye ALLAH bagi kite rezeki tu, berpada ngn tempatnye. Maksudnye, sejumlah duit or rezeki yang kite dapat tu memang da ditetapkan da akan ke mana hala uju duit yang kite dapat tu.So, bersyukurla ngan pe yang kite da peroleh.


Ok, sory2..I termembebel la plak kan. Seperti yang Qiqi da janji, dalam episod yang lepas, cewah..bile lak i ngarah drama ni. Hahaha....ni, ari tu Qiqi de gitau waktu, kat SINI, ade ke idak ntah..Takpe2..kalo idak ade...teman cite kat sini. Pas da setel kenduri kawin ritu, kami bertolak balik ke Banting pada Selasa malam sebabnye pagi Rabu tu Encek suami da koje. hua....walaupun tak rela, terpakse jua ku redha walaupon cuti Qiqi sampai Jumaatnye tu..kena la ikut suami, Tak rela i bagi die balik sensorg. Very2 dangerous. Huhu...


Sebaiknye kami samapi di Banting, besele kemas2 umah segala bagai sampai la Jumaat malam Sabtu tu, member opis, Yani mesej gitau suh p umah die amik kunci kuarters. Betapa gembirenye hati bile dapat tau kuarters yg dipohon dlu tu, da dapat tau da statusnye. Alhamdulillah. Walaupun kunci tu dibagi sebab nak suh basuh je dlu, tu pun da cukup mhepikan Qiqi da tau. Sekurang2nye, tak lame lagi encek suami tak le jauh sgat berulang walaupun sbenarnye lebei kurg.tapi kurang la jugak dari kena p Banting kan. Ari Ahadnye baru kami p basuh rumah tu sebabnye Encek suami koje ari Sabtu tu. Huhu..



Luas tak rumah tu? hurmmm...kome nilaikan le luas ke idak bakal rumah ku itu.Hehehe


Ni panDangaN daRi Luar..kaki den La tu..hahaha




Ni dapuRnye




ni Master bedroomnye..de bilik air lagik.huhu




Ni ruang tamU nye..kalo anak maksu teman mai ni..alamatnye....suke hati depe blari bagai tu..




Ni yang ruang tamu yang nak menghala ke dapur.


Dalam umah ni de 3 bilik air, 1 sebelah dapur tu. 1 lagi dalam bilik master bedroom tu n lagi 1 sblh mnyebelah bilik tido lg 1. bilik tido sume de 3, tolak master bedroom..yang dua tu le kongsi 1 bilik air. Alhamdulillah..sangat2 puas ati.Kabinet semua cukup.Tak yah da beli almari bagai.
TV n peti ais jek lom ade lagi ni..


Sape2 nak sponsor, i trime ngn seadaanye..Huhuu


p/s: sape2 nak mai raye tak leh lagik sebab masuk umah ni pas raya tpi kalo dapat masuk awal memang hepi la..hohoh

16 comments:

apek poyo said...

huiii..kuaters apo punyo bosa nih..best tu

Far8 budak baik said...

tahu takpe..
dapat gak duit..
pehhhh..
bila lah aku nk keje ni.
hahahahaha

CiK QiQi said...

@apek poyo

bsr kan apek..huhu..qiqi pon tkjut wktu smpai tgk kuarters ni...tp seram sikit la rmh qiqi sbbnye blkg nye pokok klape sawit.hhuh

CiK QiQi said...

@Far8 budak baik

Tak lame lgik koje le ekau tu far8.ehehe

Rain said...

huiii, sakan!

selamat berhanimun.. errr!!

selamat naik rumah baru he..

el said...

wahhh cantek jugak umah quarters ni eh..ni under quaters ape cik qiqi

huhuho gomen dpt 1/2 gaji bonus bestnye..doa2kan lah swasta pn dpt gak nok

CiK QiQi said...

@Rain

Rain..nak kena ye...qiqi cubit pp tu nak/??huhuu..

CiK QiQi said...

@el

Qiqi koje kt Sime Darby Research kat P. Carey...huhu..ni under depa nye tmpt la ni..

tula...qiqi ni da la gji msuk 1 ari bln..kalo bln ni cmtu..xbraye la qiqi..huaaaaaaa

syafiqakarim said...

qiq.untunglah..berbaloi ni.
besar pe..lawa lagi.
puas! haha

CiK QiQi said...

@syafiqakarim

kn3..agak bsr kn umhnye..bsr skali gnda umh i duk skang..haaha...gile la..mmg puas ati

syafiqakarim said...

haha so,apa yg u patut buat?????
ALHAMDULLILAH. ;)

deqla manjew said...

chop2!! cik qiqi da kawen ke??bile mase?? x ajak!! huk2

CiK QiQi said...

@syafiqakarim

Mmg bsyukur sesangat dear...luas...dkt ngn tmpt keje..alhamdulillah...syukur tsgt2222222

CiK QiQi said...

@deqla manjew

jgn majuk ye dear..qiqi pon ritu xbrape aktf sgt berblog..so xsmpt nk jmpt deqla..namo majuk ye

Ellen said...

Wah...besarnya rumah..bestnya adik lepas kahwin terus dapat rumah..tahniah ya..hehe

CiK QiQi said...

@Ellen

Tula sis...syukur sgt2 dapat kuarters da.tak le nanti encek suami kena ulang jauh sgt..krg la sikit bebannye

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...