3.30.2011

MenghiTung Hari

"Camno ni."
"Menghitung hari
Detik demi detik
Masa kunanti apakan ada
Jalan cerita kisah yang panjang"

Kan ke Qiqi da nyanyi..Ha...ade tak kawasan emkome-emkome ribot topan.Cecite..cecite..Hehehee...Jangan marah na sejak 2 menjak ni Qiqi hilang. Sebenarnya Qiqi dalam proses nak pindah ke Banting ni. Bukan satu family, cuma Qiqi saja dan mungkin nenek Qiqi follow. Sebenarnya sepatutnya dari tahun lepas lagi Qiqi kena p tapi atas sebab-sebab yang tak dapat nak dielakkan, terpaksa juga postpone. Projek masuk n keluar aje. Tak tau mana formula yang depa amik buat trial. Haish....Lantak kn aje pasal koje tu. Yang Qiqi nak cite sebenarnya kejadian malam semalam.

Ini bukan cerite hantu cam kat tb kite tu yek. Sebenarnya..Dalam waktu Qiqi duk ngemas2 rumah, lipat kain la memang aktiviti harian QIqi kalau da menggunung tinggi da kainnya. Dalam duk lipat-lipat kain tu tetibe mak cakap kat abah, "Abah, jap g amik no tepon ni tepon abg Paksu, tanya pasal rumah untuk Qilah.". Qiqi dengar terkedu la kan sebabnya sebelum ni Qiqi da kompom kan da ngan member tempat keje kt Pulau Carey tu nak duk umah yang die carikan. Takkan la da last-last minit nak cancel. Tak ke gile. Sebab lagi 1, waktu Qiqi duk cari ritu rumah tu ade lg 1 family or pasangan nak, tapi Qiqi da kompom kan. So, memang dapat kat Qiqi.

Takkan Qiqi nak biarkan n senang-senag cakap, "Makcik, saya tak jadi sewa rumah ni". Rasa tak tergamak je mulut da berkatakata. Kecuali kalau waktu tu Qiqi yang p jmpe Tuan rumah tu sendiri. Ni,orang yang tlong carikan. Kang, tak pasal-pasal orang yang tolong carikan tu yang kena maki. Sekarang Qiqi pun da blur nak wat camne. Mane taknya, semalam sepatah pon Mak tak cakap ngan Qiqi. Hurm...

Mungkin kah Qiqi ni membebankan family. Hurm..
Atau Qiqi terlalu memikirkan perasaan orang dari diri sendiri.Hurm...


p/s: Kang berenti keje baru puas ati kot sume orang

9 comments:

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

huhu..siannyer qiqi.bincang elok2 ngan mereka ye syg

Lagenda said...

qiqi dah ckp lum dgn parent tu yg qiqi dah dpt umah sewa??

Mgkin mak qiqi tatau kot..tak lah. Setiap anak tidak membebankan anak2 pun. Mak qiqi cuma amik berat je..kan tu t/jwp dia..lg2 anak dara!

CiK QiQi said...

@Lydia Miza(Aidyl Azim)

Tq sis..tu la...qiqi sbnrnye mls nk bkate2,...tkut ttggi suara kat mak..hurm

CiK QiQi said...

@Lagenda

Mak memang da sdia tau da mak..ntah la mak.cre die ckp tu cm da membebankn dia je mak..byk die nk kna pk..qiqi tau mak duk rsaukn qiqi..tp..tndkn yg bkl diamik tu mmg qiqi krg stuju....

ke, qiqi ni tlalu pk kn org len ..humrmmm...knpius4

AngahSayang2314 said...

qiqi perkara macam nie kena bincang elok2 duk cita ngan keluarga ngan perkara sebenar..i'allah kedua ibu bapa qiqi leh dengar nyer..apa yg penting kita cakap ngan baik...Sekarang nie pun nak jaga ngan pelbagai pihak tul tak...ingat bincang baik2

syafiqakarim said...

sabaq ceq.sabaq.
settle elok2 na.jgn ikut emosi

CiK QiQi said...

@AngahSayang2314


tula ngah..rdha je la...myb time tu mak nye pkrn srabut..tu tkluakate2 yg sdey tu...qiqi pon mls nk pndam2

CiK QiQi said...

@syafiqakarim

orait dear senget..hahaa

nelly said...

jangan sedih2

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...