3.03.2011

Firstime Servis KereTa

Mau Naik Ini kereta???hahaha


Salam my loyalty readers. Maaf le Qiqi tak dapat nak hupdate blog Qiqi ni. Sibuk settle kn koje sampai lupa kat blog debab ni.Hhehehe...Ni pon suara daserk-serak basah macam ELLA dah ni. Apekan daya, degil namo minum air kosong, ini la padahnye. Kena tonsil plus ngan ulser. Very2 bagus.

Terima jele dugaan ni kan. Walaupun every month kena, terpaksa gak tahan. Qiqi tak amik mane-mane ubat pun, cuma banyakkan minum air, InsyaALLAH, cepat baiknya. Tapi dalam masa yang sama Qiqi nak amik Vitamin C gak. Qiqi ni kurang vitamin C yang sebenarnya, tapi tak hamek2 lagi. Siapa2 yang duk mencari supplement untuk badan, leh la ke blog KakLong kite ni, dia memang sekarang giat mempromosi supplement untuk badan, tak kira le untuk anak dara ke, ibu-ibu yang ada anak kecik ke.Qiqi pon bercadang nak amik kat dia. Tapi duk check budget dulu. Hehehee

Dalam duk sakit-sakit tekak ni, duk teringat gak kat meter baby Qiqi tu sebabnye da 6++km da die nye gerak. Bila dah 1000km, depa suh p servis kete ni. Tapi persoalan yang Qiqi tertanya sekarang, untuk servis yan pertama, n andai kata Qiqi p EON, kena charge tak? Risau la plak sebab bulan ni baru jek peridup roadtax moto EGO Qiqi tu ha. Kalau yang ni kena, memang kena pk jalan lain gak la nk p servis kete ni ha.

Haish..Harapnye kome2 yang berpengalaman, share-share la ye. Lagi 1, apa yang depa servis kan untuk pertama kali ni. Sebab Qiqi de baca kat 1 forum ni. Ciri-ciri @ golongan yang mudah ditipu dikala servis kete adalah:

  1. Perempuan yang tak tau pape pasal kereta.
  2. Driver yang bawak kete bos nye untuk diservis.
  3. Golongan lelaki @ perempuan yang xde mase, maksudnya tinggalkan kereta kat pusat servis tu.
Dan barang2 yang kononnya dia kata dia tukar tapi sebenarnya depa amik simpan untuk kepentingan depa. Harapnya Qiqi tak jadi mangsanya.Huaaaaaa...

P/s: tolong2 share ye ngan Qiqi.Tak rugi berkongsi ilmu



8 comments:

apezs shah said...

tu laa busy sokmo dah kan..
hehehe 1st ke.. so dpt pengalaman la..

AngahSayang2314 said...

hehehe kalau adikku tanya akakmu nie dah tentu pun tak tahu gak... akak kau nie serah bulat2 pada hubby jer reti bawa jer hehehee

fyna said...

erk.....same la kite rupenye..

CiK QiQi said...

@apezs shah

xdpt lg pngalaman..tu nk tny yg bpngalaman tu

CiK QiQi said...

@AngahSayang2314

Qiqi xde hubby lg.nk srh kt pomen..kang abiz len jdiknye.hahah

CiK QiQi said...

@fyna

Heheheh..sme ke fyna=)

Zalin said...

servis kete tu cik qiqi..t meragam plak..haa..biasanya perempuan memang senang kena tipu kalau tak tahu apa-apa tentang kete..so, klu ada member2 lelaki tu, blaja la pomen sikit..

nuradha said...

cik qiqi...first sekali..thanks sbb promote blog kak long...
then, pasal servis tu...pergi ke EON or Proton edar service centre...insyaAllah..lagipun 1st service free kan...kalau kene bayar pun..utk labour je...x mahal pun...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...