12.23.2010

TipS InteRview..

Hahaha..leh cayo ko kalo Cik Qiqi yang bagi tips untuk interview ni u allz...Takde maknanya. Sebenarnya semalam Qiqi nak share ngan u allz pasal interview goverment tu ngan u allz tapi memandangkan semalam, Qiqi dilanda demam akibat tonsil terpaksa la Qiqi extend dulu nak story mory ngan u allz.Huhu...Apokan dayo, sakit yang berdenyut-denyut sangat kat kepala samapi de gak blog yang jengah ke blog QIqi, tak dapat Qiqi nak balas. Maaf ye. Untuk pengetahuan bagi yang idak tahu, Qiqi g interview tu hari Selasa. Dalam pukul 5.15 pg la Qiqi gerak ke Ipoh. Almaklum la perjalanan dari Lumut ke Ipoh pon lame gak dekat 1 jam 30 minit tambah lak kot2 sesat, baik gerak awal.Waktu tu, Qiqi, adik dan abah yang g. Mak tak pergi sebab keje.

Kami 3 beranak gerak la. Mase tu sejuk gile kot, adik yang laki tu memang pantang tak bukak aircond. Qiqi yang kering ni..Hahahaha...kering ke I ni...memang tahap kesejukan n kegigilan yang tak terkatala. Sejuk ya rabbi. Sampai dekat pekan Ipoh kami singgah kat Masjid untuk tunakan solat Subuh. Pastu baru gerak ke tempat interview tu. Elok sampai kat kawasan tu Qiqi ingatkan tak de orang sampai lagi. Rupanya dekat 20 orang dah sampai. Haish...Kompom lambat lagi la giliran Qiqi. Qiqi giliran yang ke 20. Hu....Jauh tu kan..Tapi ape boleh buat, Kita memang nak cepat tapi ada orang lagi cepat. Tunggu punya tunggu, punya tunggu. Sampai la giliran Qiqi. Waktu dah pukul 12.20 t.ari kalo tak silap. Sabar jela...Ngan perut lapar nye. Pas bunyi loceng Qiqi pon masuk.

Penemuduga (P) : Nurul Aqilah ye.
Cik Qiqi : Ye saye.
Penemuduga (P) : Aqilah pernah pergi interview sebelum ni?
Cik Qiqi : Pernah Puan.
Penemuduga (P) : Perkenalkan diri anda.
Cik QIqi : Nama saya bla.blaa..blaa...Umur bla..Blaa..blaa...........................

Malas la nak cite panjang tapi yang kompom deme dua ni baik-baik je cuma mungkin sebab Qiqi demam waktu tu, jawab pon cam bercelaru je. Yang penting, bab2 sultan dan menteri2 tu die xtanya. Tapi cam terkantoi plak bile die tnya kat negeri Perak yang tercinta ni ade brape daerah. Seingat2 Qiqi yang da semak awal2 Qiqi sebut 9. Tapi panel tu kate balik nanti cek len. Ha..sape yang duk Perak tu, brape actually ek..Qiqi rase btoi da.. Daerah kat Perak ni:

  • Manjung
  • Larut Matang & Selama
  • Hilir Perak
  • Hulu Perak
  • Perak Tengah
  • Kinta
  • Kerian
  • Batang Padang
  • Kuala Kangsar
Hoho..Ke Kampar temasuk sama..Haish..camNo leh lupo ni ha...Ha...Bagi sap2 yang nak p interview tu siap2 kanla diri. kadang ape yang kita prepare tak pon ditanya. Tapi die tanye luar dari itu n tak terjangka. Yang penting yakin pada diri sendiri. Jangan gelabah cam I ye..huhu

p/s: Rasonyo den tak dapek Post ni.Frust sangat. Kecewa je balik. Sampai demam2 la ni. Tapi kite tunggu 31 January 2011 ni. Kalau xde memang da bukan rezeki den la. Tapi sian mak, berharap sangat Qiqi dapat keje ni.=(

8 comments:

aibaks said...

tok ingat qiqi nak bagi tips.. huhu.. tok nak gak cari tips intebiu dari qiqi ni.. byk intebiu qiqi g da.. bagusnye!

CiK QiQi said...

@aibaks

Hehehe...tok nak ek..nanti Qiqi bagi yang baik punye...Hehehe...Kena karang cantik2 lagi..baru tok nak bace pon tenang..keh3...tok g mn lme xnampak

pN.rOs said...

hahaha yang tu saya pon tak tau mizz qiqi ... seb bek i g aritu dia tak tanya hahaha

Lagenda said...

agaknya nasib mak ni slalu baik kot..biasa soklan yg ditanya pd mak is'kenapa nama kamu mahsuri'

hahahaha..bila dah stark citer, abis semua penemuduga tu lupa nk tanya soklan lain kot..hahaha

CiK QiQi said...

@pN.rOs

Hahaha..qiqi ni penat2 tau hapal mnteri2, agong..sultan..last2 die tny daerah..aish....sabo jele

CiK QiQi said...

@Lagenda

Hahaha..besh la mak deme lupa trus nk tny dah..nnt ank qiqi nak ltk name pelik2 la...bru deme xkna tnye truk.hahha

aibaks said...

leh gak mek.. tok nak gak cari2 tips intebiu ni..hehe

nota kaki: lor.. tak gi mana pun.. keje je..

CiK QiQi said...

@aibaks

Hehehe..nanti qiqi karang bek punye..keh3..bek ke qiqi karang..lalala..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...