12.18.2010

PiLu Hati SiapA yanG taHu


Sayu, pIlu hati ni tak siapa yang Tahu. Salah ke kalau Qiqi nak share ngan sidia...Kalau bukan share ngn die, ngan siapa lagi Qiqi nak share. Susahnya hidup ni. Nak cari orang untuk dengar masalah kita pon susah sedangkan kita boleh je untuk mendengar masalah orang lain. Tak pe lah, mungkin ni rezeki Qiqi. Layak jaga hati orang tapi orang tak leh nak jaga hati Qiqi. Mungkin ni juga padah menjadi anak sulung. Terpaksa berkorban apa saja.

Ati yang terclar, yang pedih ni tak siapa yang tahu. Nak curah kat blog ni pon, dapat curah je la. Bukan cik belog ni leh bersuara dan dapat tenangkan hati Qiqi. Takpe lah,selagi Qiqi mampu tahan, Qiqi tahan. Kalau dah tak mampu, Qiqi nangis je. Tu je salah satu cara nak kurangkan beban dan sayu di hati ni.

Facebook pon tiada makna kalau ade ramaiiiiiiiiiiiiiiii kawan tapi tak da sorang pon boleh dengar. Lebih baik mengadu padaNYA yang sentiasa mendengar dekat dihati walaupun sebenarnya diri ni banyak meluakannya dikala senang. Kejam nya diri ni.

p/s: perlukah aku tangisi semua ni???

12 comments:

MiSs TOrA said...

CIK qiqi jgn sedey3 ssgt yer..tabah dgn setiap ujian NYA dier..mgkn stiap yg terjadi tu ada hikmah d sbliknyer =) tora sentiasa ada utk qiqi yer..

Raji berkata said...

No one is the best listerner others than Him ;D
tapi ok juga nk share kt org..

maCy said...

npe ni dear? anytin i cn alwayes lend m ears~

uncle said...

tengah sedy pasal apa ni? pasal perasaan berbelah bahagi nak tukar tempat keje ke? seeloknya hati kena tenang dalam menhadapi persediaan temuduga nanti...baru ada rasa yakin singgah dalam diri.

Lagenda said...

kenapa ni syg..share with me kalau ada apa2 masalah..jgn lah mcm ni.

Asyik sedey jer 2-3 menjak nih..

kalau ada apa2 nak share dgn mak, cari mak kat Bealagend@yahoo.com yek..

mak sentiasa untuk qiqi.

Kuatkan semangat, senyum selalu hadapi setiap hari.

9W2URY said...

Mmmm... antara kebaikan jadi blogger ni. Jika org tak mo dngr luahan hati kita, kita boleh luahkan kat blog.... takde sapa nak marah...
Moga kembali ceria..

S.U.R.I.A. said...

syg qiqi..
napa nie???xmoh lah gini2..
xbest lah sodey2!!
meh suria banje mkang!!mauu??
hehhe....

FyZa said...

cik qiqi..napa nie? sory sgt x sempat komen awl..cik qiqi sabar bnyk2 taw..gadow ke salah phm ke 2 suma lumrah dlm hubungan..klu da mslh msj la fb fyza ye...

~ PIJA ~ said...

aper2 pun qiqi..akak harap qiqi tabah dan sabar..insyaAllah, ade nikmat yang tak terhingga bakal menyusul..

akak pun anak sulung..kdg2 rase nape kite perlu berkorban? mengapa kita boleh menolong org tapi bkn diri sendiri?

Allah uji kite sebab die tahu kita mampu..bykkan berzikir..

jgn sedih2..nanti cpt tue..dah tak comel da..:)

pN.rOs said...

jgn camtu cik qiqi
namo sedey2...
meh citer ngan saya...
saya sudi dengar. tapi tak pandai la bab2 nasihat ni....
p/s: pasal blog larian tu... mudah. if kita joint ia memnempatkan kita di bloglist blog tu... sesiapa yang guna blog tu as medium akan selalu la nampak link kita n bley la bw ke blok kita la... 1 cara promosi r gak...

Ali ridha said...

kawan kat facebook dah tahu.nak cerita kat wall pun malu.

Cik Tom said...

sbr qiqi..xmo sedih2 ye...senyum br comel..semoga qiqi dipermudahkan segala urusan..amin..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...