12.23.2010

KesAh diSEbuaH maJLis Akad Nikah

Di sebuah majlis akad nikah, pengantin lelaki bernama Hassan - bukan nama sebenar) :

Kadi : Hassan... .

Pengantin Lelaki : Saya ustaz...

Kadi : Dengan baik2 ya Hassan ... . "Aku nikahkan akan dikau dengan si Polan bt Polan dengan mas kahwinnya RM80 tunaiiiiii "

Pengantin Lelaki : "Aku terima nikahnyaaa si Polan binti Polan dengan mas kahwinnya RM80 tunaiiiii"

Kadi : Sah? (ditanya kepada saksi pertama)

Saksi Pertama : Sah... .

Kadi : Sah? (ditanya kepada saksi kedua)

Saksi Kedua : Sah...

Kadi : Sah? (ditanya kepada saksi ketiga)

Saksi ketiga : errr.. lontara suara awak tidak jelas ... . saya tak dengar apa yang awak cakap ... . ptching berterabur ke laut ... keluar acuan terus, jiwa kosong ... tak de feel ... . low note tak sampai, high note awak pulak ... tak de kawalan ... sepatutnya ditahan ... kasi sustain ... falseto lemah .. improvisation R&B awak tak menjadi ... bughok bebenor bunyinyeee ... teknik ramify pun tak mantap ... bunyi cam orang nak berak jerrr... . satu jer yang saya suka ... . awak ade ciri2 seorang pesona bintang! awak boleh lebih berjaya sekiranya melakukan yang lebih terbaik!!!!! ... . tapi yang penting sekali ... . hassan terlupa kepada penonton ... tak fokus pada kamera ... . yang tu aje ... . harap hassan baiki pada masa2 akan datang ye hassan ... hassan boleh pergi jauh ... dan juga pakcik nasihatkan agar hassan jangan lupa solat lima waktu ... tu penting san, nak jadi artis ni kena jugak balance dunia akhirat ... .

Kadi ????

pilih 1: untuk sah

pilih 2: untuk tidak sah


p/s: hassan hanya dapat kawen kalau undian sms banyak pilih sah sahaja


Kredit too Bincang.net

22 comments:

diana said...

hehe..
macam pi audition AF pulak ye..

Fiqah Alias said...

hehe...bler la nk nikahnyer si hassan kalo gtu..?? hehe..moral of da story..jgn amik peminat fanatik paul moss utk jd saksi nikah..huhu..=)

nazirulhazwan~ said...

undtuk mengudi taip on sah atau on tidak sah dan hantar ke 45456.hahaha

AngahSayang2314 said...

heheheh macam2 yer qiqi

aibaks said...

hehe...nti qiqi plak cane la yerk..

CiK QiQi said...

@diana

Hahaha...tau xpe diana..miahahhaha..menitik air matepengantin laki.hahaa

CiK QiQi said...

@Fiqah Alias

Fiqah,er...ade ke saksi ke 3??hhehee

CiK QiQi said...

@nazirulhazwan~

Hahaha...thanks naz coz siarkan nombor untuk hantar undian tu..kah33333333333333

CiK QiQi said...

@AngahSayang2314

Keh3...kalo kena gitu cmno la jadinye..meniti air mate ha

CiK QiQi said...

@aibaks

Hehehe..kalo Qiqi nnti jgn le de saksi cmni..hahahhaa

d_tieah said...

Ade plak cmtu kan..
Aiyoo..

aibaks said...

still kosong ke? tok nak cadangkan drogba pemain chelsea leh tak? hehe

pN.rOs said...

lor..... ini apa kes?

CiK QiQi said...

@d_tieah

Hahhaa..menitik air mate pengantin tu ha tieah..hahaha

CiK QiQi said...

@aibaks

Haahaha..tape3 tok..nnt die bg ulasan pasal bola lak..hhahaha...menitik air mata darah lagi nnt..kah333333

CiK QiQi said...

@pN.rOs

Ni kes pengkritik 1 program realiti sesat g jd saksi 2k akd nikah sorg mamat yg bname hassan.hahaa

Halia Kentang @ Annpaan said...

hahahaha..
klu dpt saksi mcam ni, smpai suda xnikah2x la org tue

CIK TOM said...

hahahah...qiqi xdebar ke nati kahwin jd camni ker??hehe..gurau je ek..

Cikbelog said...

haha pe kena ngan saksi nih. teringin nak jadik pengkritik AF kot kan?hehe

nur said...

qiqi
macam kes ye..

tahniah menang kontes lagenda mahsuri

AngahSayang2314 said...

qiqiiiiiiiiiii rindu ngan qiqiiiiiii.. mana hilangggggggg moh le kita chattttttttt

Rozie said...

macam pernah baca...dimana ye....=)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...