12.06.2010

FaCeBOOK diSALahguNA






Salam 1 Malaysia Semua. Qiqi harap semuanya sihat2 saja. SemaLam dikala Qiqi semak email Qiqi, Qiqi ada dapat 1 email ni, dari bapak sedara Qiqi. Qiqi pon buka nak tengok ape sebab pak cik Qiqi kate FB gila. Rupanya selepas buka email dan tengok apa isi kandungannya, rupanya ini yang QIqi lihat.

........................................


.........................


............


....


..

.


Ni yang dapAt dari email

ni pas Qiqi semaK kat FB.Still ade lg page2 HARAM camni..n rupanya...


buKan 1 page taPi banyak page HARAM ni dibuat.


Mungkin Qiqi ni yang terlambat tau pasal ni tapi page2 sebegini tidak sepatutnya di adakan di ruangan Facebook ni. Mahu dunia tanpa semPAdan kan??? Ni la hasilnya bila dunia tanpa sempadan, tanpa halangan dari mana2 pihak. Suka2 hati saja nak wujudkan page yang boleh menaikkan kemarahan umat ISLAM sedunia. Kalau tengok bahasa macam dari INDONESIA tapi bukan boleh harap sangat, orang MALAYSIA sendiri pon bole buat juga kan.

Bile dunia makin maju dan fikiran kita pula makin mundur, rupa gini la.....pAnas je ati Qiqi bile tengok page2 HARAM ni..Memang sewajarnya siapa yang wujudkan page tu dilaknat. Tunggu je lah nanti hukuman yang akan kau dapat bila mana kau menfitnah kekasih ALLAH.

Tunggu!!!!!!!!!!


p/s: macam2 percubaan dilakukan oleh musuh ISLAM sekarang ni..kita sama2 perlu berwaspada dalam setiap hal yang kita lakukan agar kita tidak sama terpesong seperti mereka.

32 comments:

Gayahspears said...

munguk la.. facebook tu utk cari kenalan lame.. bukan utk permainkan agama!!! e macam2 hal la...

CiK QiQi said...

@Gayahspears

Tau xpe gayah...geram btoi qiqi ble bnde yg ptt nye dguna elok tp deme g wt bnde yg leh nek kn kmarahan kite

nazirulhazwan~ said...

cm nak p tampar ke sekor2 yg buat cm2.

nuriz said...

facebook ni kalau diguna betul dpt le faedah, kalau guna cara tak baik camni le jadinya

CiK QiQi said...

@nazirulhazwan~

Tau xpe naz...grm qiqi dibuatnya...,rse nk rjam bg mati je mangkuk ni

CiK QiQi said...

@nuriz

tu le pasal sis...org suh guna 2k bnde yg elok2...ni cm haram je prangainye

pN.rOs said...

astagfirullahal'azim
baru tahu ... da try buka mmg ada...
mmg la hakikatnya FB asalnya dibuka mmg bukan untuk org islam...

baincardin said...

nilaa salah satu fitnah besar di akhir zaman...

CiK QiQi said...

@pN.rOs

Tule pasal..tp jgn la smpai nk hina2 ISLAM cmtu..kite ni ade ke hina depa smpai gitu..takde kn...grm btoi la

CiK QiQi said...

@baincardin

Ade akal tp xreti nk guna..xgitu baincardin??

nur said...

isk takpatot ni.. sapela yg wat camni ye.
ALL IN ONE

Tomato Gurl's Life said...

facebook kalau guna ke arah kebaikan ok je..tp prob bl ramai yg salah guna camni la..

CiK QiQi said...

@nur

Nur..sape lagi yg wt ni kalo org yg cetek pemikiran n xreti horma agama len

CiK QiQi said...

@Tomato Gurl's Life

Btol tu cik tom....bleda slh guna..xreti2 lak nk insaf..nk kna smbor ptir bru sedar kot

cikpia said...

apa motif laknatullah tu buat camtu...........??? wajar kena tangkap, sula kot punggung kuar balik kot mulut masuk balik kot idong kuar balik kat punggung.......

CiK QiQi said...

@cikpia

Tau xpe Cik Pia...mangkuk spesis cmni xlyk idup...dsr brengset punye org..grm qiqi ble tgk email n recheck kt FB>..grrrr

echah mashuri said...

fb juge untuk perbalahan..adoiii

Cikbelog said...

iskk dah ramai yang menyalahgunakan FB skang nie.

Tomato Gurl's Life said...

cik tom tag cik qiqi sayang..jom la join..

http://tomatogurlslife.blogspot.com/2010/12/cik-tom-nak-join-bloglarian-tapi-nak.html

CiK QiQi said...

@echah mashuri

Tau xpe..mcm2 btoi la...dr leh gne mcm2 da len jd

CiK QiQi said...

@Cikbelog

Tau xpe cik belog syg..sbo jele ngn deme2 ni...

CiK QiQi said...

@Tomato Gurl's Life

Akan ku join dear.hehehe

touyakaruma said...

Report jer kat facebook

http://touyakaruma.com/blog/

aibaks said...

hmm... bile teknologi disalah guna... bahaya ni..

caliph shuriken said...

menggong ar org jenis cmni.. susah2 wt web portal cm Fb.. senang2 diorg create page haram cmni :p

♥cutebabygirl♥ said...

ASTAGHFIRULLAH~~~~
kuang ajar gileeeeee!!!!!!!!!!!!!

CiK QiQi said...

@touyakaruma

Ade pape tindakan tak kalo kite p report

CiK QiQi said...

@aibaks

Tau xpe tok....grm lak ble usha oage2 haram gini...grr

CiK QiQi said...

@caliph shuriken

2la pasal caliph..ble tknologi dslh guna..camni la jadinye...rsenye byk bnde xbek dr bek yg thasil dr fb ni dsbbkn mnusia yg bpkiran cetek

CiK QiQi said...

@♥cutebabygirl♥

Tau xpe baby...Qiqi yg usha kt email da brapi..n ble bukak page kt FB mmg wujud lagi..rse cm nk toreh2 muka yg wt 2 cm binatang haram 2...

AngahSayang2314 said...

salam maal hijrah...

qiqi sekarang tu org kata dunia dah nak kiamattt dunia semakin tuaaaa

CiK QiQi said...

@AngahSayang2314

Salam maal hijrah angah...tula pasl..sian dunia...tp manusia xreti2 nk hrgai..hurm...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...