12.15.2010

BudgET kaHwin

Salam u allz...Sehat ke rini? Hopenye sehat la ye. Kalau agak2 cam nak demam tu sila-sila lep mam panadol tapi jangan mam PANADOL ni...ni kalo mam senget nanti..Kah333333...jangan marah na PANADOL..hahaha...

Okes3...Dah nak start merapu da Qiqi ni..Hahaha..Qiqi sebenornye nak ajak u allz yang da berpengalaman ni share ape yang u allz da lalui dimana Qiqi belum melalui dan akan melaluinya...Hahahha..konpius x ayat tu. Qiqi p sane ade je post pasal kenduri, Qiqi p blog ni lak de lagi gmbar orang kawin. Opkos memang ramai yang kawin sekarang sebabnya ngah musim cuti sekolah. Kalo x time cuti sekolah memang susah la nak wt n sdare mare nak p kan. Warna2 baju, kenduri memang nampak meiah sangat kan.

Cumaaaaaaaaaaa..................Qiqi konpius, xleh ke kalo nak wat meriah tapi namo membazir. Kalau kawin xwat pelamin, cam xbest tapi mase Qiqi g kenduri jiran Sabtu lepas, tengok cam xde makna pulak guna pelamin. Betul kata mak, orang zaman skang xminat da nak tengok pengantin. Deme g makan je..HAahahha...betul tak??? Cam u allz rase cmne? Qiqi de gak survey tengok2 harga pelamin segale bagai, mahal jugak. Tapi rasenye kalau nak murah or jimat, usha2 yang de pakej macam2 ade da dalam pakej tu. TAk gitu?

Make up n baju opkos mau punya,kalau x, xde la seri pengantin tu kan..huhu. Tapi bile Qiqi semak lak pasal tang kenduri ni, tang makanan tu. Which one is more better? Masak sendiri ke amik katering????

Ni yanG QIqi namPAk la...Kalau u allz rase camNe???


MAsaK sendrI aka gtonG royoNG


Catering


Kes 1:

Dua2 ni masing2 ade kebaikan ngn keburukan. KAn2 especially kalo nak wt yg gotong royong tu kalo dulu sronok je nak kenduri.ramai mai tolong. Lani ramai gak mai, ramai mai makan. Hahaha..Kalo orang tak jemput suh tolong tak mai pon tolong tapi bile bab makan, tak jemput pon mai, Ade ke patut gitu? Haish, macam2 pe'el manusia ni.


Kes 2:
Kalo tang katering ni lak yang wsau bile salah plih caterer or slh budget manusia yg datang. Qiqi pernah tengok sendiri masalh ni kat umah sedare Qiqi, memang jadi kelam kabut sebab jemputan mai tak berenti tapi makanan da xde. Ish, mintak jauh la cam gini.

Harap nye u allz dapat berkongsi pendapat dan pandangan u allz yang banyak pengalaman pasal kenduri ni. Untuk pengetahua, andai la Qiqi jadi wt, Qiqi akan wat kat kampung mak n memang kawasn kampung dan potensi untuk jadi kes 1 tu sangat tinggi.

Lagi 1 yg lupa Qiqi nak sebutkan, cam zaman skang ni, kebanyakan kenduri akan sediakn gak bag cenggini.


Kalo dulu just bagi bunga telur je, skang ni da berbeg2. Kalo kite bagi separuh cam gini n sparuh lagi bunga telur nanti orang ngate lak. Kao nak bagi sume budget lebuh. Camno tu???Camno tu..huhuhuhu


Kesimpulannye, sang lelaki sila la simpan duit Siap2 ye.

p/s: Berangan je lebih tapi tarikh langsung nye lom tetap lagi. Keh3....

p/s: de sorag ni wat kenduri belah laki je sampai 20k. Huish, ngalahkan artis lak

20 comments:

apezs shah said...

ada pakej yg murah QIQI.. ada pakej kalau xnak gunakan kerusi pon boleh.. alah itu ikut citarasa QIQI juga.. sekali seumur hidup QIQI..;)

CiK QiQi said...

@apezs shah

Tu la apezs...kalo xwat xrase da kn pengalamnnye...Qiqi ni duk usha pakej2 yang idak le bebankan sangat. Yg pnting kehidupn pas kenduri tu kn

aibaks said...

standard la mek.. kenduri satu bahagian dekat 20 ribu.. klu wat 2 bahagian.. darab 2 la.. hehe.. insyaAllah.. islam galakkan kite bersederahana... tak perlu menunjuk2.. dosa tau.. hehe

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

ermm nak kawen mmg mahei lah qiqi...huhu

CiK QiQi said...

@aibaks

Yeke tok 1 belah pon da 20k???Qiqi nak wt simple je tok..mse dpn tu lg pnting

CiK QiQi said...

@Lydia Miza(Aidyl Azim)

Tu la pasal sis...wat simple org kate...wt besor pon org kate..cmno tu

FyZa said...

cik qiqi syg..fyza x taw nk ckp cmna..depends pada diri sndri n psngan..seeloknya x yah la m'bazir sgt..cth mcm dr segi door gift ke..x yah bg benda2 yg mahal n hiasan smata2..2 cth pertama la..bnyk lg nie tp x ckup space plak..haha

CiK QiQi said...

@FyZa

Ala...bebel je fyza..qiqi suke bace..hehehe..tggu fyza wt entry lmbt g..meh share kt sni dlu..hehehe

AngahSayang2314 said...

ehhh budak kecik nak kawennnn hehehehe...

nie akakmu nak bagi pertua2 & pandangan.. hehehe apa yg penting ukur budget di badan sendiri yer.. eh biasanya ukur badan kan?? tapi sama jerrrrr

apa pun angah dah alaminya..

jgn buat keputusan yg peningkan kepala ok bebeh...

CiK QiQi said...

@AngahSayang2314

Hehehe...kecik lagi ke adikmu ini angah...hehhehe..pening QIqi ni ha..mmg nk ukur bju pd bdn sndri..tp xtau cmno nk usha nye..heheh

aibaks said...

tul gak tu.. mule2 tok pun plan nak wat simple..semoga Allah permudahkan qiqi..amin

CiK QiQi said...

@aibaks

Tok ritu untuk kenduri je brape amount gune sume

aibaks said...

uih...tak payah la cakap kat sini... tok wat biasa2 jerk... mas kawin kat selangor je mahal.. rm300..

CiK QiQi said...

@aibaks

HAhah..kan tok da malu2 rimau..hehhee

aibaks said...

haha..nti tgu time qiqi plak... hehe

Cik Tom said...

wah qiqi nak kahwin??bestnya...hehe
biar la besederhana ye qiqi..taraf hidup pun makin tinggi skang..

tahniah ye..xnk jemput cik tom??

thanks bg moral support kt cik tom..sgt2 terharu T_T

CiK QiQi said...

@aibaks

Waduh3..kalo qiqi alamtnye idak le comei mane tok.hehhehe

CiK QiQi said...

@Cik Tom

Cadangnye gitu le cik tom..hope menjadi la..namo tggu lame2...kang lg byk bnde xptt dibuat kang.kn3..hehehe


Jmput??opkos qiqi akan jemputnye..mane leh xjmput..da kompom masenye Qiqi jmput tau.


Welcome dear. Orang down kite esti kena up kn blk..bese le tu..kadang pon Qiqi de down gk. Cik tom bole nye...cuma blom de rezeki je lagi

Gayahspears said...

wah...siapakh calonya qiqi???
nty kawen jgn lupa ajak gayah ya..hihih
ngidam nk mkn nasik minyak....

CiK QiQi said...

@Gayahspears

Isk..nk tnjuk ke ek.hahaha...rsenye pnah jmpe kot die sebelum ni..nnt2 qiqi paparkn calon ny.heheh

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...