10.08.2010

ParKinsoN ke ???


Salam u all..Lambat rini Qiqi postkan entry..bukan pe tdi sesangat bz dari awl pagi sampai la nk balik..huhuu...Dalam2 kebizian tu dan gak nyembang ngan geng2 lab tu..heheehhee.....

Waktu rehat tadi pon Qiqi tak rehat sepenuhnye u allz..Memang pada mulanye malas sangat la nak p kua dari kwsn tempat keje tu sebabnye panas ya ampun..huhu...Qiqi ni da la rentung memang bertambah2 rentung la kalo duk kena panas je.hhehehe

Kononnye nak kua tu sebab nak buh duit kat ASB, almaklum le konon nye ritu nak simpan pas raya, tak simpan2 pon duit jual cupcake mase Ramadhan ritu. last, da dekat 1 bln lebei baru buh kat ASB. Andai Qiqi xbuh simpan dalam ASB 2, sume abz nye digunakan...senyap2 kn. Lagi satu, duit tu Qiqi tunggu same ngan duit bonus yang dapat waktu before Raya ritu n baru2 ni. Alhamdulillah, walaupon Qiqi ni keje kontrak je tapi rezeki, dapat gk bonus 2 bulan gaji. Syukran3...Tapi yang sadis nye tadi.Elok Qiqi da isi borang ASB sekali tengok2 buku ASB Cik Qiqi tertinggal.HAhahhaa...so pelupa tau I ni..da la before nak g tu pon Cik Qiqi tertinggal duit, patah balik. Tapi time tu xprasan pon buku tertinggal.Elok da nak abiz isi borang ASB baru perasan buku ASB tertinggal. Kesudahannye, Qiqi balik n rehat trus. Mintak tolong abah la masukkan duit waktu abah otw balik koje..isk3..sangat2 pelupa kn Qiqi ni..hehehe

Dalam kol 3 ptg gitu, Bos Cik Qiqi yg naik ati tu ade tepon Cik Qiqi gitau minggu depan Cik Qiqi kena mai interview.OMG!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Dengar2 je intrview, kaki tangan sume da menggigil risau.Untuk pengetahuan u allz, mase 2k keje skang nie, Qiqi jmpe2 bese je.takde la yg skema nye intrview n pemakaian.HUa...Ni kompom2 kna pakai ngn pe yg sesuai...Kena pndai berkata2.

Tapi Qiqi rase cam susah je walaupon ni under bahagian yang same. U all2 yang ade pape petua nak share ngan Qiqi share la ek.Untuk pengetahuan u allz..Qiqi ni memang penakut.hehehehehhe..sangat2 penakut bile melibatkan interview2 nie..Hope de la rezeki untuk keje ni. Leh kumpul duit beli ape yg patut. Leh gak tolong mak yg duk pening pk psl duit sejak2 umah kat kampung da siap nie.

Aha.Sebut pasal umah sok Qiqi maybe balik kampung nak usha rumah. Minggu lepas just mak n abah Qiqi je balik kampung. Ni, esok I lak nak usha rumah tu..Bilik Qiqi la paling hangat sebab kaler terlalu obvious..hahahahha...kalau nak tengok kena tgguuuuuuuuuuuuuuuu


p/s : u allz yg bkeyakinan tggi, share2 la pengalaman u allz tentang interview bagai ni..takutnyeeeee

10 comments:

iQaChumel said...

huiyo....
gila la nak interview.
haha...tenang2 je.
jgn pengsan suda.
selawat byk2 gedik :P

lan_ax said...

gud luck. maintain cool jer.. bos tu bkn makan org pn..
http://www.duitlama2u.blogspot.com/

wadud@duad said...

wah.. qiqi dah keje..:p wadud pikie still study lagi..:p
gud2.. :) dua bulan gaji? mangai.. besau tuh.. keje pe cik qiqi??

CiK QiQi said...

Iqa senget ~ hahahhaa....u ske kn tgok i tgolek2 pengsan..isk3...xpatut3..hahahaha..ni mgigil takut ni.tdo pon xlena tau

CiK QiQi said...

Lan_ax~ mmg le bos tu xmakan org tpi qiqi ni yg pnakut.hehhee

CiK QiQi said...

Wadud ~ keh3..nmpk muda ke muka qiqi ni wadud..keh333333...gembira I tau..hehehe..idak le bsr...gaji bese je..xsampai sribu pon wadud...Qiqi keje as Research Assistant

FyZa said...

cik qiqi..congrats ya..jgn takut2..yg pntng jga komunikasi..ckp dgn confident..biar panel yakin dgn cik qiqi..fyza doakan yg t'baek utk cik qiqi..;)

CiK QiQi said...

Cik Fyza ~ thanx cik fyza..hehehe..bdbar2 je rase hati ni tau

elmaranji said...

cik qiqi berlagak la kunun kununnya cik qiqi yang interbiui dorang huhuhu

CiK QiQi said...

@elmaranji

hshhahaa....kalo qiqi interbiu deme takpe..ni demetny qiqi..cmno 2.hhhehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...