10.05.2010

KenANGan Ku


Morning u allz yang berada di utara n selatan..timur n barat pon terkecuali..keh3....Pada u allz yang mai pada Sabtu, Ahad n Isnin tapi Qiqi lom balas kunjungan tu, jap g Qiqi serang okay. Qiqi tak kan lupa nye..Kalau ikutkan memang nak berblogwalking mase ri Sabtu n Ahad ritu tapi disebabkan kesengalan jiran nye line Streamyx, memang membuatkan Cik Qiqi hangin n xde perasaan nak berblogwalking. Camno Cik Qiqi nak berblogwalking, kalo elok Cik Qiqi klik 1 blog ni, line tenet hilang..xke hangin teman nie..keh3333333...


Hehee..Harini sebenarnye Cik Qiqi nak imbas balik kenangan2 kite dizaman kanak2 dulu especially sape2 yang berumur lebei kurang cam Cik Qiqi sekarang. Bagi sape2 yang telah add Cik Qiqi kat FB, Mesti nampak rupa Cik Qiqi yang baru..keh3...baru je bertukar rupa ngn gambar Teletubbies yang comei lagi kiut miut tu. Sape yang tak kenal Teletubbies nie?? Ha, ade yang tak tau ye. Meh sini Cik Qiqi perkenalkan satu persatu.

Eh-Oh!!!!!!!!!


Dari Kiri: Tinky Winky(purple), Lala (kuning), Po(merah), Dipsy(hijau)


Cik Qiqi suke Po..comei kan..hehehe


Dulu mase kecik2 dalam kol 9 kalau tak silap, tapi ari ape tu Cik Qiqi tak hingat, Sabtu and Ahad rasanya, mesti bangun awal punye sebabnye nak tengok cite Teletubbies nie. Yele u allz, citenye tak lama tapi bez. Tu nak tak nak memang bangun la sebab xmo terlepas dari tengok cite nie..hehehe..Kalau dulu, kol 9.00 start,9.30 abiznye.

Paling suka tengok ragam si Po ngan Lala le, sebab depa 2nd last and last, comei je tengok prangai depa.Hehehehe..Cute sangat. Suara pon memang sore kanak2 tak macam Tinky Winky ngnan Dipsy, depa da macam besar da.Hehehhe..tu tak minat tu. Nama pon Cik Qiqi cute. sah2 la suka benda yang cute2 gitu..keh33333333

Namun, setelah lama da Cik Qiqi membesar, da takda da siaran Teletubbies ni kat TV 2, kan bez kalau ade lagi. Dulu stesen teevisyen kite banyak katun2 yang bagi pengajaran cam Sang Kancil ngan Buaya, Kirenye buatan Malaysia nye la, Kampung Boy, Keluang Man, Anak2 Sidek, tapi nape sekarang da takde ye.

Sume penuh ngan cite Naruto la, lumba2 kete la, ish, kadang Qiqi tengok katun2 camni, serabut kepala. Takbesh33..Mana produk kite yang dulu kerap disiar, skang da xde? Hurm..Ha, Jangan kate Cik Qiqi kate tak srupa bikin. Teletubbies ni CikQiqi minat sebab bnde nye cute n lagi 1 citenye tak sakitkan pale n ati.Sronok tengok kecomelan nye n telatah2 nye. Bukan kepeningan nye..ohohohoh



Bye-bye!!!!!!!!!!!!!!!!


p/s: Kan Bez rancangan tv cam dulu, sekarang nie 1 stesen wt rncangan pasal realiti tv, sume ikut wt bnde yg same, cam xde idea len..hurm

14 comments:

Mario said...

oit oit...apsal lak jiran punya streamyx pulak...ko curi line ke...haha

errr....aku nye zaman...citer toriton...captai future...adoi...tuanya aku...ahak

CiK QiQi said...

Mario ~ Hahahah..bukan curi la..die bg guna..sape suh die bg password kat adik Qiqi..keh33333333

Keh3..cite yang Mario sebut qiqi xpnah tgok tp rasenye zaman dlu nye katun sgt2 cmei n xbrt pale pk

Farah-Izzaty said...

suka Po jugak! hohoho..

eh oh..! =))

Darkbatman said...

btol gak kn? klau dlu kluang man agak best.. mase beredar ngn perubahan.. same ngn bw.. aie dh mls sbb kes menipu ..pnt je bw..hee. bw kt kwn2 yg kenal jela.

AngahSayang2314 said...

hehehe memang pun dulu2 ada cerita nie masa tue kalau tak silap angah adik angah kecik ada kuar cita nie hehehe

wadud@duad said...

mak ai.. rajinnya update pasal neh, hehehe.. ad kaitan kort ngan kenangan lama..:D
hahaha.. kantoi suka citer katon..:D

CiK QiQi said...

Fara ~ hehehehe..same le kite..kn333333..comei gitu..keh333

CiK QiQi said...

Aie ~ 2la..tapi katun dulu sries xsrabut kn pale otak.hehehhee..

hurm..pasal BW ni..xtau la sape yg gta mencipta n mrosakkan hubungn neh..grm2...nasib la xterjebak ngn bnde2 tu sume..Heheh..btoi3 aie..kite BW ngn yg kite kenal je..da kompom2 de tindak balas..huhuhu

CiK QiQi said...

Angah ~ hehehehe.comei kn cite nie..cm qiqi..keh3..prasan lak ha..huhu

CiK QiQi said...

Wadud ~ keh333333..mmg kenangan lame nie...rndu gile tngok Teletubbies nie..hohoohohoh..

Mn de kantoi..keh3...dr dlu lg minat cite cm comei2 nie..keh33333

myra said...

hehehe.. myra cuke po... comel mcm myra.. ;-)

CiK QiQi said...

Myra ~ Sile jangan orasan oke...I lagi comei.hahahhaa

mahira oya said...

kite x tgk teletubbies sgt..

CiK QiQi said...

Oya ~ isk2..awat tak tengok..comei.hehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...