9.20.2010

Raya.....Raya..Raya.....



Hamboi3......................sakan ye u allz sume beraya ye...Sampai seminggu lebih cutinye..Cik Qiqi nie cuti sampai hari Selasa lepas je..Rabu da kerja tapi Khamis lak cuti..Tak perasan ritu Khamis tu cuti, kalau tak dah lama Cik Qiqi apply cuti sampai Ahad semalam..keh3....Ngengade benor Cik Qiqi nie..Macam la Cik Qiqi nie berjawatan pengurus nak cuti panjang2.Ni pon nasib da balance cuti, tu dapat cuti lebih. Kalau x, xdapat le...hehehehe.....

U allz nye sambutan raya haritu macam mane? Happy tak? Kalo tanya Cik Qiqi nie, xtau la nak kate sebabnye ade yang best ade yang tak bez. Yang beznye dapat berkumpul ramai2 de sdare2 yang kite susah nak jumpa selalu, dapat spend masa ngan nenek Cik Qiqi, dapat tengok rumah bru, dapat duit raya(walaupun xbyk cam dulu..keh3....). Ahah, yangpasal rumah baru tu Cik Qiqi lupa pulak nak amik gambor coz excited duk bebaring kat dalam rumah tu walaupun perabut2 n kerusi semua lom ade lagi..Excited punya pasal tu..Huhu.

Yang tak beznye u allz bile da balik time2 raya nie kat rumah nenek Cik Qiqi xde air, dah la takde air, Raya kedua tu, Cik Qiqi, adik perempuan Cik Qiqi, anak Mak Lang (Aiman, Izzati) semua sakit perut cirit birit. U allz bayangkan la, dengan air takde, ngan kami xberenti2 keluar masuk toilet tu..aduhai...tension giles....Last2 g kedai beli Pil Che Kit Teck Aun. Lega sikit perut kami tapi xla semua terus lega..Ade gak yang perutnye meragam2 lagi...huhuu..nasib la kali nie xbrape ramai orang mai ziarah kalau x....tak tau le nak kate. Ngan pinggan mangkuk belambak xdcuci...memang agak menension kan raya kali nie. Nasib petang raya ke 2 tu kami g lari p rumah baru mak Cik Qiqi, situ ade air...lega sikit, nak mandi pon sedap.

Sabo jele. Last2 mak malas duk kat kampung, raya ke 3 kami da balik ke sini. Lagipun kesian kat abah, raya kali ni abah xleh cuti sebab member nye 2 org cuti, so terpaksa le bekerja dari malam raya, sampai la raya ke 3..Balik sinie baru bez. Member pon ramai da balik Manjung, sekurang2 nye leh la beraya ke rumah depa...hehehhe.. gambar2 raya nnti Cik Qiqi uploadkan ye u allz...xtau pe problem lptop or line cinie...5 kali Cik Qiqi upload, 5 kali failed..geram3....

Ha...Ni baru bole

wiTh My..................ahahhaa..adIk la


nGAn MaK tcaYAng.ehehhee..same muka x


AbaH je xdE coZ keJe=(


RomBonGan Cik Qiah..eh Cik Qiqi ke rumah sedaRe..ni ngan FamiLy maK Lang...pAk Lang xde seBab cam AbaH gak...keNe KojE tiMe raYA

P/s: Tau x nape Cik Qiqi nye blog, Kozumiro, Metro Online Cik Qiqi bukak die kluar Malware Detected, siap warning2 llagi..huaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

7 comments:

AngahSayang2314 said...

wah... qiqi raya sakan no....
eh abah qiqi keje sama la masa raya ari tue abah mertua angah pun keje jadi tue yg tak syok sebab mak mertua kata tak tahu nak gi mana..
x suka..x suka

CiK QiQi said...

Mane de raya sakan angah. Gambar yg kami berempat tu kt umah maksu, pg raya b4 balik kg ngn mksu..Yg gmbar rmai2 tu mse da nk balik lumut...huhu..kitorg lg xsakan sbb air xde..huhu..trus xde mud nk p jnjln..keh3

Rama2Ungu said...

hoho.....

Darkbatman said...

bestkan beraye ngn keluarga..paling best dpt balik kg.. tp x best bile cuti kejap jer..mesti berat je hati nk balik kl..he

CiK QiQi said...

Darkbatman ~ da Kompom2 braye ngn family bez...hehehe..kn3....yg xbez sat sgt cuti..kalo qiqi mau je nk cuti sebulan..hehehehee

wadud@duad said...

err.. abah keje pe ekh?
wadud pown nak ucap samat hari labaran.. minal aidil wal faizil..:D

CiK QiQi said...

Wadud ~ abah koje guard kat tempat qiqi koje...Selamat HAri RAya wadud=)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...