9.24.2010

KahwiN oH kahWin...



Ops....hehehee...Salam u allz...Ari ni Cik Qiqi nak wat entry gatai sikit.Hahaha..gatai sikit ke gatai banyak nie..Ish3....Awat tetiba miang semacam nie..Hehehee.....Bukan ape...Semalam waktu Cik Qiqi online Facebook Cik Qiqi de la guna Kuiz "Pada Umur Brapa kah Anda Akan Berkahwin", eh yeke tajuk die camtu ke lain ek..Ah..hentam je le, lebih kurang je pun..huhuhuh....

So, ape kena mengena ngan Kuiz tu? Hahaha...yang klakornye pas Cik Qiqi jawab semua soalan tu, dia nye result, pada umur 24. Sekarang, da umor 22 da..Ish3...lagi 2 taun je yek...Keh3....Sila jangan percaya ngan Kuiz kat Facebook tu okay..Merapu meraban je...Kalo sje nk men2 tu okay la..hohoohoho....

Tapi bile da men Kuiz nie, terpikir gak ngan sesetengah kes. Bagi u allz yg berpengalaman la kan, cam Cik Atie, K.El, Uncle, Angah....Which one is better. Kan sekarang nie kawin de yang wat loan semata2 untuk kahwin. Maklum le, hantaran sekarang nie pon bole tahan gak. Ngan kenduri dua2 pihak lagi. Memang banyak la nak guna duit.

Ikuti kisah ini:

Si A ni nak kat Si B, Si A baru nak bekerja tapi si B bole la da bekerja tapi lom tetap lagi tapi nk kawin. Depa bercadang nak kumpul duit dalam mase 2 taun iaitu RM 450 bagi A, n RM 400 bagi B. Jika dikira2 jumlah nya hampir kepada RM 20k bila cukup 2 tahun. Namun ape yg dibimbangkan oleh Si A n Si B, bimbang masa yang ditarget tu n jumlah simpanan tu tak cukup. Sedangkan mereka berjanji untuk melangsungkan perkahwinan selepas 2 taun.

pening tak ngan budget2 nie..hahahahhaa...bukan Cik Qiqi nye tau..


Yang mana lagi patut, teruskan menyimpan n gunakan ape yg ada untuk melangsung kan perkahwinan or, time 2 da tdesak amik loan? Tapi kan, pada Cik Qiqi sebaik2nye bek kita guna n wat ape yang termampu sebabnye dari loan tu bek loan untuk kete or rumah..Cam tak beznye kalo kawin tapi guna duit loan. Tapi tak tau la nak kate sebab lom trjah lagi alam nie.

So, bagi u allz yang da de family tu, pe pendapat u allz..Bantu2 le Si A n B tu..dari terus depa couple tah kemana hala, bek nikah. Tak terbeban ngan dosa2.Kn3

p/s: Cik Qiqi tunggu Cik Fyza dapat Baby dulu baru Cik Qiqi kawin.keh3

10 comments:

myra said...

kawin???? hurm.. gatai dah cik qiqi lala sorang ni.. teruskan menyimpan ar aku rase.. tapi untk species mcm ko.. better amik loan.. ko kan gatal.. hehehe. jgn marh yo...

CiK QiQi said...

Myra ~ hampeh punya budak!!!!!!!!!!!!!!!xpe3...ko tggu la nnt.siap ko..

FyZa said...

eh ada plak mcm 2 cik qiqi..mana bleh..watnya lmbt rezki fyza..x ke haru? huhu..pa pun fyza doakan cik qiqi cpt2 ikt jejak fyza..;)

CiK QiQi said...

Fyza ~ 2la cik fyza kena ada baby cepat2...bru cepat cik qiqi ikut jejak cik fyza.keh3

AngahSayang2314 said...

opsss tersenarai gak angah yer...
cukup2lah qiqi angah dah alami dah pengalaman tue memang guna duit banyak hehehe.. kini giliran qiqi lak utk menabung yeeeee heheheh selamat menabung

CiK QiQi said...

Hehehhe...tu la tnye pndapat org2 bpngalaman nie..hehehhee

Pinky Pixie said...

yatie x kawen lagi. hakhak..
tp better buat ape yg tmampu je kan..

wadud@duad said...

hehehe.. macam ada cadangan nak bernikah jer.. jangan lupa ajak wadud datang makan, x pon wadud jadi tok kadi..hehehe..

wadud nak kawen gak la, tapi xde orang yang nak..:D

CiK QiQi said...

PinKy @ yatie ~ btoi3...better wt yg tmampu..kumpul mn ptt...huhuhh

CiK QiQi said...

Wadud ~ eleh...yeke wadud xde calon lg...cm xcaya je..hehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...