9.29.2010

AMARAN!!! SILA AMBIL PERHATIAN


AHAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA..

Xtau...kan Nuffnang da bebel. Aha...xtau....Kan da kena WARNING.....Cik Qiqi ke kena warning? Ish, bukan Cik Qiqi kena tapi Nuffnang bagi pesanan kepada semua blogger yg mendaftar dibawah Nuffnang. Hurm...Bile da Nuffnang berkata2 tu mesti kes ni makin meningkat. Dulu Cik Qiqi pon rse cam terjebak ngan benda2 ni tapi bile tau kesalahan fraud2 click ni, xberani da Cik Qiqi. Tinggal sejarah semata2..Heehee...

Kalau u allz da tau tu xpe le..Sebab taikh kuanye semalam. Al maklumle Cik Qiqi ni lambat sikit sebab semalam kebizian melanda.Tak terjenguk Belog Cik Qiqi yang CUTE nie..okeyh3...Cik Qiqi terprasan sekali lagi..Hehe.. Nak tau ape yang Nuff bebel x.

Ada 2 jenis Nuffnang kempen yang blogger boleh dapatkan iaitu Metered Cost per Impression Campaign(MCPM) , yang membayar sesuai jumlah pengunjung blog yang melihat iklan berjalan di blog, dan Cost-Per-Click (CPC) kempen, blogger yang dibayar berdasarkan jumlah klik yang dihasilkan pada iklan.

Mengikut Term & Condition (T & C), under section 6..waH..skiping London I..hahahahha...Okez2 serius, Ape yang dikatakan 'Fraud Click' tu ialah:

>>> Klik iklan blogger lain dan meninggalkan komen di belakang meminta / mengisyaratkan kepada pemilik untuk mengklik iklan mereka kembali

>>> Meminta bantuan pengunjung blog 'untuk mengklik iklan

>>> Mendaftarkan sejumlah besar blog dan klik iklan di masing-masing

>>> Berulang kali beralih ke IP yang berbeza untuk mengklik iklan sendiri

Ruagan Banner iklan yang dibeli oleh pemasang iklan untuk mempromosikan kempen iklan mereka. Iklan hanya seharusnya diklik jika pelawat yang datang ke belog kita tertarik untuk mengetahui lebih lanjut tentang kempen iklan, bukan untuk maksud mendapatkan wang tambahan.Dengan hanya klik iklan banner untuk tujuan mendapatkan wang tambahan akan membahayakan keberkesanan kempen. Ini mungkin kelihatan tidak berbahaya, tetapi manfaat penipuan klik tidak ada dalam jangka panjang kerana apabila situasi ini semakin buruk, frekuensi kempen iklan mungkin dikurangkan secara slow dan sebagai pemasang iklan, mereka akan lebih selektif untuk hanya beriklan di blog tanpa fraud klik, mengurangkan jumlah ruangan iklan yang tersedia untuk pengiklan.

Kalau u allz yang tertangkap ngan Nuff depa akan stop sementara atau pon trus stop kite nye akaun sebabnye kalau depa wat tindakan slow mo...xde nye kite ni takut kan. Jadi, elak2 la dari dikenakan tindakan akibat fraud2 click tu. Tapi kalau nak baca abis, sila klik sini
Sebelum terlupa, Cik Qiqi nak pesan sikit, kepada yg melanggan or under Youthsays tu diharap jangan amik kesempatan kat Shoutmix Cik Qiqi, CIk Qiqi nak ber Blogwalking secara baik tapi bile Cik Qiqi klik ats nama tu keluar iklan Youthsays, memang Cik Qiqi tak layan. De lagi cara yang lebei sesuai untuk berkempen. Kalau xtau, tanya Cheqppjoy yg da lebei bpengalaman ngan Youthsays.


p/s: Daku setia pada yang satu..keh3..Oh Nuffnang..Sila2 la bagi lagi BE,,daku rindukan BE ku..eekeke

4 comments:

Fane Davis said...

takut fraud click...ehhehe...thanks for sharing Cik qiqi..kalau tidak fane dah pasri kena tangkap.hehhe

wadud@duad said...

owh qiqi pown kene sound gak ker?
sama ngan post wadud.. hehehehe :p

CiK QiQi said...

Fane ~ Welcome.Sharing tu kn lebei bek..Hehehhee..Qiqi pon takut tertangkap...mmg kena setia betul la ngan Nuff nie..ehehee

CiK QiQi said...

Wadud ~ Hehehe...Qiqi dapat tau waktu bukak Nuffnang nye laman then terbaca announcement die..tu Share kat sini kot2 de orang terlepas pandang..hehhehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...