8.18.2010

DuGAaN


SaLam u allz....

Lame sungguh Cik Qiqi tak BW n tulis entry kat blog Cik Qiqi yang cute nie...wah...terperasan la plak kan. Salam Ramadhan bagi Umat Islam. Puasa tak u allz nie...Bez x berpuasa tahun nie. Makin OK ke KO...hehehehe...Cik Qiqi harap u allz dapat mennjalani ibadah puasa dengan mudah n gembira. Cik Qiqi gak harap u allz dapat mempertingkat kan lagi amalan2 yang sunat yg mana bole melipat2 gandakan lagi pahala u allz dikala Ramadhan ni.

Actually kehilangan Cik Qiqi selama sminggu lebih ni disebabkan de sorang manusia cuai nie da wat naya kat Cik Qiqi. Wat naya camne??? Naya nye sebab die cuai waktu bawak kete, katenye nak hantar anaknye ke tempat anaknye praktikal n terkejar nk jmpe mak die yang nak balik kampung naik bas. Alasan memang leh diterima tapi awatnyeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee.....Awatnye hang p langgar ai, wahai Makcik!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kalau salah Cik Qiqi tak hape, ni Cik Qiqi waktu dalam mood nak g keje n pnuh rase semangat. Cik Qiqi bawak laju???Sorry na...Cik Qiqi bawak hanya 50-60 km/j sbbnye waktu tu nk isi minyak so memang Cik Qiqi bawak perlahan, takut minyak abiz. Maklum la sebelum tu, motor Cik Qiqi duk dendiam je kt umah tu sebab tuannye sebulan xkoje. Tapi bak orang kate malang tak berbau. Kalau malang berbau, kite xkan kua or g mane2 tempat yg leh kite accident. Betul tak? Hm, nak kate langgar pantang, rasenye abah yang lambat ritu. Selalunya kalau abah kerje syif pagi, kompom abah akan gerak dulu, tapi benda nak jadi kan, ari Cik Qiqi kena langgar tu, Cik Qiqi gerak g kje dulu dari abah. Nama pon benda nak jadi kan....Sabar je le.

Hm..Yang pasti Cik Qiqi tak tau cmne ianya terjadi sebab selalu Cik Qiqi bawak moto mesti pandang cermin sisi tapi aritu, Cik Qiqi tak pandang n tetiba Cik Qiqi terase dilanggar, terseret n jatuh tergolek tepi jalan. Nasib la takde moto kat belakang yang langgar, n nasib jugak Cik Qiqi tak terbabas kat tengah jalan, kalau x, xmungkin Cik Qiqi ada kat cini menaip entry neh. Yang paling Cik Qiqi geram ade ke makcik tu suh Cik Qiqi bangun trus n jalan ke kete nye yang jauh. Sengal betul. Mase pas kena tu memang berpinar2 pale otak Cik Qiqi tau. Darah kat kaki usah kate le....Kaki la yang paling truk. Kat lengan kanan, luka dalam gak sebab terseret kat tar. Pedihnye nauzubillah..huaaaaaaaaaaaaaa....xmo da kena pas nie -_-...

SamBungan Dugaan Part II

p/s: U allz tau x, wktu Cik Qiqi kena tu, abah Cik Qiqi lom bergerak lagi ke tmpat keje, n die xnmpk pon anaknye yang tgolek xcdent wktu tu -_-

10 comments:

dunspeak♥ said...

cikqiqi,ampa eksiden ka?? MasyaAllah..camne ngan kaki sekarang? patut la diam je. iskk..masuk spital x?

FyZa said...

adui..ngeri nya dgr cik qiiq..takut betul...abes skang cmna?

FyZa said...

cik qiqi..skang cmna? dah ok? haishh..

CiK QiQi said...

Cik Belog ~ sik qiqi idak le masuk spital..tp truk la kaki nie..smpai la xbaik2

CiK QiQi said...

Cik Fyza ~ skang nie leh la jalan..tp kt tgn cik qiqi nie da byk sticker da..huaaaaaaaaaaaaaaa......cmno nak ilang kan parut neh

sop said...

sabor yer..
moga cepat sembuh.. :)

CiK QiQi said...

Sop ~ tq =)

ASaDa RyutaRo said...

geramnyaa... uhh.. jadi geram sbb kecuaian org lain menyebabkan org lain yg merana..

ASaDa RyutaRo said...

lain kali bawak motor, kena pakai baju tebal.. klu jatuh pun, tak terseret kat tar..

CiK QiQi said...

Asada ~ Asada nak tau tak..mse jadi tu qiqi pakai bju lengan panjang,jaket keselamatan yg cmpany bagi n sweater lagi...tapi tak tau cmne care jatuh ritu smpai truk lengan n tangan..Mase 2 rse nk mrh je kt mkcik2 sbbnye bkn qiqi bwk moto smbil msg2..n xlaju pon qiqi bawak...eiiii...nyakitkn ati btol ble ingt pasal m.cik xsdr dri tu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...