7.27.2010

Ramadhan Kian Menjelma


Morning u allz. Da sarapan ke? Cik Qiqi ni terbabas lak terlewat bangun rini. Mungkin sebab ujan pagi tadi. Elok lak Cik Qiqi p selimutkan badan Cik Qiqi ngn toto yang agak tebal tu. Wah...sampai lupa daratan tak bangun2 sampai la...Wakakaka...sungguh lupa daratan diriku ini. Ape2 pon bangun2 mesi tengok Qiqi nye belog kesayangan neh. Mane leh tinggal. Bek gunakan habis habisan selagi depa on tenet. KAng cian u allz yg melwat Cik Qiqi xdpat lawat la tu jugak.kn3...
Puasa tau jangan tak puasa. Betul3......
Sedar tak sedar lgi 14 hari da nak pose. HUa...........aik...jangan nangis ye anak2. MAlas nk pose la tu. Takmo3 gitu. Cuba tengok Upin IPin berpose, bole je. Ni yang da tua2 kerepot ni malas n suka memonteng ni ape de hal???? Cuba story sikit. Hahaha.... Kang kena naik van jenazah nanti baru tau.

Pada yang pompuan tu, da abiz ganti ke belom? kalo belom still de mase lagi nk gnti, jangan malas2 ye. Kalau takmo kelam kabut nk gnti last minute, gnti le dalam waktu raya tu, kompom settle awl...ekekeke.. Sebut pasal pose ni Cik Qiqi kompom la u allz mesti da pk pasal raya. HAhahaa.....tak kira le budak2 ke, yang da dewasa ke, yang da berlaki n berbini ataupun yang da ada anak. Tak salah pon pk kn tu sebab nye kita nk spare beli brg2 2k raya especially baju raya. Sangat2 penting. Bukan penting ape, budak2 le, kalau tak de baju raya kompom bising punya.

Kalau tanya Cik Qiqi pakai baju yang Cik QIqi beli untuk kendur sepupu Cik Qiqi je..tak larat da nak beli. Hoho....Oi3...ape Cik Qiqi excited pasal raya neh..Hahahahha... Apo la den neh.

Tapi kan, memang orang akan terpikir raya dari pose dulu. Huhu..Lumrah le tu kan. TApi yang paling penting masing2 ada pengalaman sendiri dkala pose n raya n Cik Qiqi tak terkecuali. Sejak dari kecik lagi mak selalu wat kuih untuk diniagakan sendiri. Smpai la umur Cik QIqi Form 2. Then, Mak wat kuih n letak kat orang. Ekekekke..... I biase la..Bile time tak bole nak pose tu, memang kelaparan nak mam n curik2 amik kuih. Tapi ade sekali tu Cik QIqi terkantoi ngan adik lelaki Cik Qiqi. Puas gak nak explain sebab mase tu die tak tau pe lagi tp die rajin pose. Mesti die tertanya2 pasal ape kakak die yg sorg ni leh mam, tapi die yg kecik tak leh.

Waduh3.....sabo je le waktu. Tapi skang takda. Da pro n adik pon paham da. Tapi Cik QIqi tak kan makan depan budak2 ni. Tak baik gitu. AHAhahahahha.....Ha, u allz ade ke pengalaman yg lagi dasat kat bazar Ramadhan ke, Hape ke...share le...Hehehhhe


p/s: Adik Cik Qiqi penah terjun longkang besar ngan member nye sebab xnmpk longkang tu belubang...wakakakakkakakk

12 comments:

AngahSayang2314 said...

hahahah terjun jgn tak terjun longkang tauuu opsss

CiK QiQi said...

Angah ~ qiqi tak terjun..qiqi slmt..wakakakkaka

jaya jr said...

hehe,another 2 weeks to go..

^sue^ said...

cikgu ada pengalaman.. lawak..
masa tu 1st day puasa.. gi pasar nak beli buah mata kucing.. selambe je merasa buah mata kucing kat situ.. terlupa puasa!!!! bila sedar ... terus mengucap!! kekekkee...

FyZa said...

huhu kejap ja kan dah nk posa..pas 2 raya..yeayy !

CiK QiQi said...

JJ ~pjm celik pjm celik da nk dkt da kn..huhu..ingat lg xniat pose..ekekek

CiK QiQi said...

Sue @ cikgu ~ heehehe...slamber btoi cikgu merasa...ekekekekee.....tp kalo da lpe mmg tak ingt pe..tp xpe le..bkn kite sngaje kn..hehehhehe..klaka3

CiK QiQi said...

Fyza ~ amboi...besh la die...sambut ri rye kali ni ngn encek husbend kn..hehhehehe

shiyda said...

waa . xsabar nk tgu bulan ramadhan kn :)

TTT said...

jom gantiiiiii >.< ekekeke

CiK QiQi said...

Shiyda ~ tak lme da kn..smggu je lg=)

CiK QiQi said...

TTT ~ moh kite,...ehehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...