7.26.2010

Perlukah Cik Qiqi komplen?

Oh Sayang....
Engkaulah jejaka idaman...
Lalalalalalaaaa.................................
Lalalalallalalala.................................

Hahahaha...Sedap tak suare Cik Qiqi..ekekekekke...Sedap kan, ala...Cik Qiqi tau u allz malu2 nak ngaku....hehehehhe...kn3.....U allz sihat x? Cik Qiqi nie sihat walafiat je.. Tapi maaf la sebab kekurangan Cik Qiqi BW disebabkan line tenet yang terhad. Cik Qiqi nie menumpang line jiran je, tu yang terhad je mase nye.....Maaf ye u allz kalau Cik Qiqi xbalas kunjungan. Wah, terperasan lebei la plak kan. Cam la Cik Qiqi nie fofular sangat..HAhahahahahha...

Wokey3.....sebenarnye bermacam2 benda Cik Qiqi nak share ngan u allz, dari umah yang duk nk siap tu, g mndi kat Sempeneh. Sempeneh? tu nama tempat mandi, air terjun. Heheh...sape2 yg g kompom nk g lg sebab sejuk sangat air nye..Ish,. bukan nie je Cik Qiqi nak share, tapi nk share kebengkekkan Cik Qiqi terhadap 2 benda neh. Da lama da Cik Qiqi sabar sebenarnye tapi baru rini dapat nk luahkan.

Camni u allz. Minggu lepas Cik Qiqi ade pos kan barang ke Sentul ,menggunakan perkhidmatan Pos Malaysia. Konon nak cepat sampai Cik Qiqi guna la Pos Ekspress. Konon nak cepat la kan. Tapi cuba u allz bayangkan Cik Qiqi send ari Isnin tapi sampai ke hari Jumaat tak sampai2 lagi kt sne. Huu...panas ati,. Kami same2 pos barang pada ari yang sama. Tapi sama2 xdpt sampai ke hari Jumaat. Dijamin sampai esok konon. Ceh, blah la....Nyampah Cik Qiqi nak guna POS MALAYSIA da. Memang sangat2 mnyampah. Yang menyakitkan ati Cik Qiqi kalo da lembap tu xyah la beria2 nk tulis dijamin sampai esok. Da la kadar bayaran da nek tapi servis still lembap macam dulu. Bukan bertambah baik. Ye, dulu kita cuma mengharapkan Pos Malaysia je tapi sekarang, tanpa Pos Malaysia pon kita leh idup. Gdex ade, Citylink ade.Banyak la. Memang pas ni memang Cik Qiqi da xnk da guna perkhidmatan PM untuk pos barang. Wat sakit ati je. Bukan sekali dua, da banyak kali da. Tu yang geram tu.


Tak abiz geram ngan PM, mase Cik Qiqi balik kampung, depan umah Cik Qiqi yang duk buat tu ade tiang elektrik tau u allz. Tapi tiang tu agak bahaya la bila da dilanggar jentolak waktu duk angkut barang2 rumah. Da patah. Berapa kali kami yang dari Lumut ni balik ke Taiping sebab duk g jumpa ngan orang TNB Taiping untuk mintak depa alihkan tiang tu. Risau tiang tu akan timap rumah kalau salah masa. Tu yng secepatnye kami nak tiang tu di alihkan. 3 kali kami balik depa tak alihkan lagi tiang tu. Menurut tukang buat rumah Cik Qiqi tu, orang TNB tu seolah2 bekerja macam makan gaji buta je. Bukan ap u allz, 3 kai kami da p jmpe ngan orang kat pejabat TNB tapi xberefek ape2, bila orang TNB mai, depa leh lak mai tengok je tiang tu... Ni la ayat nye.."ooo...kat sini tiangnye". Depa balik dulu, 3 ari pastu baru mai len. Walhal Abah Cik Qiqi da brape kali p sound depa...aduhhhhhhhh....memang gaya pemalas la depa nie bekerja. Apa salahnye mase mai tu terus bawa barang2 yang penting untuk alih tiang tu. Bile depa alihkan tiang tu kan u allz, tau tak ape yang depa tinggalkan?

Jangan percaya ngan gambar nie wokey. Gambar hiasan je. Tapi tiang yg tinggal tu stgh dr tiang yg dlm gmbar nie la.


Depa just alihkan tiang atas yang patah tu je. Yang bawah yang ala2 berakar tu tak buang pon. Memang dasar makan gaji buta la orang TNB nie. Ape salahnye deme buang je tros sisa tiang tu, kalau rendah takpe tiang tu tapi ni lebei kurang tinggi lutut Cik Qiqi gak la...hei. Bikin panas ati Cik Qiqi je. Memang pasni nak komplen je kt TNB n POS MALAYSIA pasal perkhidmatan depa nie. Geram sangat2. Kalau benda tu jadi lembap sebab tindakan kite tak pe, tapi bila depa da nyusahkan kita, n melambatkan kita memang patut dibisingkan pon.

Selama depa ingat perkhidamatan depa da yang terbaik da. Tapi sorry to say la. They not the best.Hope depa tingkatkan la perkhidmatan depa sama layak ngan tarif yang depa kenakan ke atas kita yang pengguna nie. Yang rase suka makan gaji buta tu, sila sedar ye..hahahaha..Nyampah Cik Qiqi ngan depa neh..huaaaaa. Ini PAda pendapat Cik Qiqi la. PAda u allz Ciik Qiqi tak tau la. Kot2 de yang penah kena cam Cik Qiqi kena, share2 le.

Jumpa lagi^_^......


19 comments:

L-E-E-Z-A said...

mmg pos malaysia xleh harap..cikleeza punya kes..dh dua kali dorang suka suki buka bgkusan pos laju..bila dpt kt tgn..dh rabak dh bgkusan tu..pastu yg latest,siap ada ucpn maaf sbb dorg jumpa bgkusan cik leeza dh rabak..pastu dorng tmpalkan smula..

sop said...

komen jgn tak komen..
post express mmg tak ekpress.. ari tu sop kena cam tu lah..
ada blogger hantar hadiah tp x sampai2..
seminggu br sampai.. haru betul

CiK QiQi said...

Cik Leeza ~ tu yng qiqi geram tu..memang tak dinafikan de yg ikhlas bkerja..tp ble da gni..sume kite nmpk sme da...memang pasni xnk da gne pos msia...sakit jwe je lyn

CiK QiQi said...

Sop ~ nasb la kite ni bkn ank hartawan, dermawan n jutawan..kalo x...abiz la depa kena saman.....huuuuuuuuuu

hentakbelipat said...

wahh geram betul..ni semua sbb sistem birokrasi la nih..selagi orang atasan x bg kbenaan slagi tu la depa x buat apa yg kita report..bab pos mlaysia tu beter pi check balik..kot2 depa ad cicir ke or salah anta kat alamat lain

CiK QiQi said...

HentakBelipat ~ xde maknenye depa 2 nk berbirokrasi n wat so ever....da jmpe yg ats pon lembap..mmg xtau nk kate ape le...abh sampai nk jmpe yg atasnye. Tapi pandai lak ngelak..ape, ingt kite ni xde keje ke g jauh2 smate nk peringat depa pasal keje depa..byk cntik..hooooooooooooooooooo.....mmg kegeraman sesangat2 neh....

aReTikZ said...

Hakikatnya penyakit yang berleluasa, har3x~

|| NaFiRaa || said...

slalu dengar org x puas hati ngan perkhidmatan dorangkan.. lagi satu TM.. kerja lembab!!

Kay Huliana said...

Cik qiqi, anda minat pink purple ea? same la....
Shuke tgk ur blog... meriah!!!

CiK QiQi said...

Aretikz ~ tau xpe...tnsion qiqi nie

CiK QiQi said...

Nafiraa ~ Moh kite ramai2 boikot pos..hahhaha...kat sni kami pembeli2 boikot bli air kt grai ni sbb die guna cawan lebei kck dr biase...ha...skang pandai lak guna cawan yg standrd pniage len jual..kite sbagai pembeli de hak nk guna or x pkhidmatan depa..Bile kite xmik pkhdmatn depa. Baru depa nak sedar. n time tu bru nk check pe mslh la, kekurangan la

CiK QiQi said...

Kay ~ aah...especially pink..hehehe..i like....nge3....sme le kite kay..hehhee

syAzAnA said...

xnak gunalah PM. erkk. takot plak, bek guna service lain. terjamin sket kot. huhu

Amy Syaquena said...

salam ziarah...

singgah sini baca entry sambil follow..jemput ke tertak amy ye

CiK QiQi said...

Skang qiqi guna Gdex.,.hope jgn le bmslh cm PM tu..hadoi..sabo je le den ni Syaz

NaNaJoe said...

rasenye pos skrg dia da balot guna plastik lain kan? :)

CiK QiQi said...

Nana ~ ntah la...cam da serik da nk gne POS msia da nana..wat sakit ati je

AngahSayang2314 said...

qiqi pos biasa la... kalau macam tue kan kat malaysia banyak service...

CiK QiQi said...

Angah ~ tula..mmg nk guna len da..boikot pos malaysia

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...