6.07.2010

ScaNdal Ku Atau Dia?


Ops u allz...Cik Qiqi bukan mamarazi or paparazi tau u allz...ekekekeke...cuma Cik Qiqi konpius nape suka sangat depa nie mengambil kesempatan diatas kelonggaran yang ada. Hurm....Camne ye Cik Qiqi nak cite....

Ok, camnie..Kat tempat keje Cik Qiqi nie ade la pasangan nie...Sorang leh kate pangkat die tinggi gak la n da bkawin...yang pempuannye pon da bkahwin...Tapi kan u allz...depa leh wat skandal lak kat tmpat keje nie. Bayangkan le, kalo staf2 len tu kita jmpe yg laki tu, tak de pon tutup2 pintu. Tapi kalo yang ppuan nie masuk, siap btutup2 pintu...cm ape la sangat kan nk kena tutup2 pintu..nymph i....hhhahahaha...


Tu takpe le...tp yg Cik Qiqi leh sakit mate nengok bile dengar depa nie leh bsayang berabang tau u allz...Sedangkan da kahwin. Rasenye dua2 de pelajaran tinggi tapi nk wt cmnie ek. Tak ingt ke laki or bini kt umah tu... Kalo tak ingt, ingat la anak2...hm.....Sampai kami2 yg kt tmpat keje nie leh panggil yg ppuan tu gun*** kepada bap** ik**..

Yang paling kami tak puas ati tu bile mggu lpas la kalo xsilap Cik Qiqi, depa kena submit report si gun*** nie die nye keje je lom siap n kena sbmit esok nye. Bole pulak die MC time2 kena submit report tu, ape lg,...orang len la jadi mangsa nk selesaikan benda tu. Cik Qiqi sebenarnye malas nak amik port sangat tapi kadang sakit mate n meluat tengok. ian kat staf2 len yang tak bersalah yang kena tanggung org len nye keje. Tak patut2....

Kalo u allz kat tempat Cik Qiqi, u allz rase pe u allz nk wat. Tengok je la ek...hm...tp xbole gk..andai depa lebei dr tu cmne. Abah Cik Qiqi yang keje guard kat tmpt keje Cik Qiqi nie pon tau alkisah Skandal nie...oh tidak...............Mintak dijauh kan la dari bende2 cam gini...

16 comments:

dunspeak♥ said...

hm,apa la nak jadik..dah ade laki tapi cm xde laki, dah ada bini tapi cam tak de bini, laki tu xpela sbb kuota 4, yang pompuan tu..apa kes??Hadoiii! apa nk jadik niehh.

FyZa said...

mak aii..skandal baik pnya nie..x patut btul..erm nk watpa ek..wat xtaw ja la..mnx smoga mereka sedar kesalahan dorg..=)

CiK QiQi said...

Cik Belog ~ Cik Qiqi yang tgok ni lagi la..xtau nk kate ape...duk bincang2 ngn abah pon kitorang nk kate pe...ckap pon xgne...depa akn wt pekak gk..silap2 de yg gedikz suh kite kua dr tmpt keje nie...manusia kn..phm2 je le

CiK QiQi said...

Cik Fyza ~ 2le...hope depa tbkak la ati jgn trus2 gni....jgn smpai lebei truk...

Yuni Aisyah said...

hmm...ape la nak jadi..dah ada laki n bini tp leh lg wat maksiat..tu la dia manusia yg x takut dosa..tak tau mana halal n haram..ada yang halal yg haram gak dia nak cari...ish2..
buang tabiat je..

CiK QiQi said...

Yuni ~ 2 le psl..Cik Qiqi pon tak paham ngn manusia zaman skang nie...de yg tsyg gtal nk cri yg dharam kn..hurmmm

dunspeak♥ said...

biasala cik qiqi, klu ati da agk2 rosak, yg haram tu la yg bes..makin bes dr yg halal

|| NaFiRaa || said...

dunia akhir zaman.. orang dah tak takut wat dosa.. huhuhu

CiK QiQi said...

Cik Belog ~ pe la kurangnye yg hlal tu...xphm btoi....

CiK QiQi said...

Nafiraa ~ Buang baby merata2 cm buang sampah...nak cari ppuan or laki da cm cari kt pasar mlm..pe la depa nie

ASaDa RyutaRo said...

uhh.. macam2.. susah gak bila tak ingat ngn dosa ni. adeh! diorang ade wat tak senonoh apa ke? klu ade, baik report je kat jakim ke, majlis agama ke.. hahaha..

CiK QiQi said...

Asada ~ entah le asada..stkat yg kami tgok nie..dengar bsayang abang le..lua dr kami nie...tak tau la lbei ke x.....waduh3 manusia zaman kini....hihihi

s h e e said...

hurmm...mcm2 la skrng ni kn...dunia akhir zaman...bahaya jugak kalo diorang lebeyh2...nnt kite dapat saham sekali...

tp nk buat ape ek...nk wepot xde bukti pape...xde idea la cik qiqi dear...huhuh...

CiK QiQi said...

Aisha ~ itula cik qiqi xmo tu...kalo dpt share yg bek2 xpe le...ni dpt yg rupa gini...cmne nk repair pon xtau la...dulu kate jgn jge tpi kain..skang mmg kna jge tpi kain..tp tang nk tgur tu...silap aribln msuk kburtrus kna blsh ngn org yg kite tgur tu...waduh3

AesyaZealous said...

banyak jugak ek skandal kat tempat kerja nih.ingat dalam drama kat tv jek.hihi

CiK QiQi said...

Aesya ~ Dlm drama tu pon adaptasi dari realit gk aesya..huhu...so mmg de le dlm khdpn realiti kite ni spesis cm gini^_^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...