5.11.2010

CintA????Perlu ke?????

Dup...Dap..Dup...Dap la plak kan Cik Qiqi nie tetibe....

Wah...mesti yang terjengah entry ni mesti tetibe ingat camne di awal pekenalan, sampai la leh couple btaun2 ....tak dilupe jugak akak2 or rkn sbya kite yg da bkawin setelah brape lame menjalinkn hubungan CINTA nie. Yang selamat mendirikan rumah tangga Cik Qiqi ucap tahniah sangat2 coz selamat menjalinkan hubungan yang diredhai ALLAH.

Bagi kita yang belum lagi mencapai tahap sebegitu, perlu sangat2 lah di ambil perhatian supaya dapat kekal lama.

De 10 bnda yang boleh di amalkan untuk better life with si dia^_^
  • Saling hormat menghormati ~ Jangan la sesekali memaki hamun pasangan u allzkerana masing2 punya perasaan, terutama sekali bagi perempuan/ isteri. Kita punya otak untuk berfikir sebelum kita mengeluarkan kata2
  • Percaya pd diri sendiri dan pasangan ~ Sentiasa mengingatkan pada diri sendiri u allz lah yang terbaik. Dengan memuhasabah diri ini dapat mengelakkan dari memikirkan yang negatif dan seterusnya berfikir bukan2 pd pasangan kita
  • Tenang dalam menghadapi masalah ~ Perlu mencari masa2 yang sesuai untuk berbincang sekiranya menghadapi masalah. Masalh yg lebih besar akan timbul sekiranya, waktu untuk berbincang itu diambil ketika pulang bekerja. Dimana, badan kita amat keletihan dan sukar menstabilkan mood masing2.
  • Fahami perasaan pasangan ~ Selaami dan jiwai hati pasangan. Kadangkala si lelaki punya alasan tersendiri untuk tidak menceritakan, namun sekiranya kita betul2 rapat dengannya, tak mustahil si dia akan menceritakan tnpa disuruh
  • Beriadah bersama ~ Dengan beriadah kita dapat mengurangkan stress dan dalam masa yang sma dapat menceriakan diri dan si dia. Kalo xnk beriaah...g je tngok wayang cte2 kelakar..kompom baik punyee....
  • Bijak mengawal keadaan ~ Baik lelaki mahupun wanita, kita perlu mempunyai rase tanggung jawab. Jangan kerap mengambil sikap lepas tangan kerana bole membuatkan pasangan tidak puas hati dan mengakibatkan pergaduhan
  • Bergurau senda ~ Ianya sangat penting kerana seharian keluar bekerja dan menghadapi masalh, dan kerja yang bertimbun2...Dengan ade nye gurau di antara pasangan, sedikit sebanyak dapat mengurangkan stres
  • Menjadi pendengar yang setia kepada pasangan ~ Tiap dari kita pasti mempunyai masalh..kalau xde mslh tu orang gile namanye...ekekeke....So, better u allz menjadi pendengar yg setia kepada pasangan u allz kerana potensi untuk si dia curang sekiranya u allz bukan pndengar setia nya amat lah tinggi..fikir2kan lah
  • Tepati janji ~ Baik lelaki mahupun wanita tidak suka dilukai...dimain2kan..Sekiranya mampu untuk menunaikan apa yang dijanji, berjanji lah. Tapi kalau xmampu jangan la menggatal nak janji...nanti, perang besar pula walaupon hal kecik..ish3
  • Luangkan masa berkualiti ~ Aha,...ni bagi yang busy mengejar kerjaya yang dipegangnye sekarang. Baik belum or sudah berkahwin, perlu cari masa yang berkualiti supaya tiada kekosongan berlaku seterusnye mencurangi 1 sme laen


p/s: pss.... U allz percaye ke ape yg Cik Qiqi kate tu??tu pendapat Cik Qiqi je...kalau u allz nk tambah amat2 dialu2....Laki nie kalo nak menggatal, menggatal jugak kn...ekekekeke

4 comments:

dunspeak♥ said...

"Laki nie kalo nak menggatal, menggatal jugak kn"

ayat tuh sgt disokong..hekhekk

CiK QiQi said...

dun speak ~ hehehe..mmg tnyata kn..kalo kite da lyn yg tbaek tp nk mgatal..mmg mgatal gk..huhuhuhuh

dunspeak♥ said...

haha..skali lagik sy sokong!
kdg2 kita da bg yang terbaeekkk wokk..
tp dye leh maintain macho menggatal ngan org laen..
haishh..klo da gatal tuh xleh nk wtpe dahh..muehehe

CiK QiQi said...

2 kite kena bg penendang hikmat..baru diorang ni nk sedar kot dud speak..nge3..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...