5.02.2010

Celcom Vs Maxis Broadband!!!!!!!!

Panas, Panas, Panas, Panas badan ini...
Pusing, pusing, pusing, pusing kepala ini......

Wah3 Cik Qiqi nie, nyanyi2 la pulak kan. Cik Qiqi nie bukan ape...duk kegeraman ngan line celcom yg semakin hari semakin lembap. Ape le nasib Cik Qiqi nie...Malang aje bile guna broadband. Sebelum nie, pernah guna Maxis broadband waktu tu Cik Qiqi sangat naif sangat ngan bab2 benda nie. Tapi disebabkan fikir waktu tu, nak guna internet sebab duk umah sewa, memang xdpat le gune wireless kolej kan. Cik Qiqi pun amik Maxis broadband.

Kononnye RM100...wah3...mse mula2 guna memang baik pnye servis. Dah naik seminggu dua, dia da wat hal da u allz. Cik Qiqi sabar lagi tapi da bkali2 call customer service nye, ttap jadi gak. Cik Qiqi nekad nak stop. Tapi salah Cik Qiqi gak masa daftar dulu tak tanye betul2. Kalau tak guna sampai 6 bulan or 1 taun, kena byr RM200....OMG!!!!! nak tk nak kena bayar le u allz..d la tiap2 bulan time tu RM138/ bulan. Sejak tu Cik Qiqi da trauma. Taknak da guna broadband.

Tapi taun nie terbuka ati pulak nak guna broadband. Gatal sangat tangan nie g melanggan broadband Celcom... Nak sangat kan...rase le..Memang murah, RM 68/bulan tapi nie...asyik2 ilang je line.. baru pakai da wat hal. Nak kate Cik Qiqi tak bayar, da langsai da pembayarn untuk bulan pertama nie.....waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa......kepada u all yg lom pakai broadband n ade ati nak pkai, pkir2 dulu ye. Jangan jadi cam Cik Qiqi. Time depa wat tawaran kt kite memang depa bg jaminan, harapan macam2 kt kite, sebab nk dapat customer. Kita sebagai customer kena check dlu btol2...jangan nyesal cam Cik Qiqi.

Maxis Wireless

speed: 384 Kbps

cost: RM 68 / month

modem: bigger than Celcom’s datacard and with 3 hours battery life

coverage: ???

Celcom broadband

speed: 384 Kbps

cost: RM 68 / month

modem: two options - use an existing 3G phone or a datacard

coverage: ???


HAhaha..Coverage? Tengok tempat le...de tmpat kureng, kureng le...tapi setau Cik Qiqi, kalau yg Maxis nie kerap sangat disconnect..cam Cik Qiqi kena dulu..Celcom jarang disconnect cume line agak lembap...kalau Streamyx, Cik Qiqi lom cuba lagi sebab umah nie da xpakai tepon umh da.

Nak kompom..usha Celcom n Maxis nie...

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...