4.25.2010

Salam Perkenalan

Salam...

Harini tanggal 25 April bersamaan 22 tahun 2 bulan da Cik Qiqi nye usia....huaa...cepat je mase berlalu kan...adoyai...kite nie semakin ari semakin bertambah usia, patut nye lagi brtambah ilmu n pengalaman di dada...kn3..korang lak cmne? huhu...Cik Qiqi ni nme je 22 tahun da tpi perangai....isk3....kalah bebudak...pe nak jadi ngn cik qiqi ni kn..hehehe

Bangun2 pagi terus ngadap laptop. Ngalahkan buat bisnes berjuta2 la plak.ekekek=)
Tapi tujuan sebneno3 nye nak check Facebook je...kot2 de yang menarik. Tapi terlupa la plak harini hari Ahad..sah2 le depe2 sume 2 lambat je bangun. Bile lagi kan nk bangun lewat. Yang penting jangan sesekali abaikan solat..ish3...xbek tau tinggal2 solat. Allah marah=)

Pe la yg Cik Qiqi merepek nie..hehehe..jangan marah tau. Sekadar mengingatkan aje..hehehe=)
Hari ni Cik Qiqi nk kongsi sikit ngn ape yg Cik Qiqi dapat story mory nak kongsi ngn u allz...aiseyh...cam minah gosip la plak..=))) ni berkenaan kes zizie izzete..betul ke eja gitu...xpe le..salah pon lebih kuang kot nyebutnye...

Ehsan dari Utusan online=)

BARU sahaja Cik Qiqi rasa pasangan merpati dua sejoli ini bergambar sakan dalam satu majlis anugerah baru-baru ini dengan dakapan romantis. Tup tup sekali lagi pasangan Zizie dan Bung Moktar bergambar sakan, tapi kali ini di depan mahkamah pula.

Mereka dihadapkan ke mahkamah atas tuduhan berkahwin tanpa kebenaran. Bung didakwa berpoligami dengan Zizie tanpa kebenaran mahkamah manakala isteri keduanya yang cukup gebu itu didakwa bernikah tanpa kebenaran Pendaftar Nikah, Cerai dan Rujuk, Daerah Gombak Timur, Selangor.

Apa yang membuatkan kite tersenyum sinis, pasangan itu juga didakwa saling bersubahat antara satu sama lain dalam majlis pernikahan pada pukul 8.50 malam, 16 Disember tahun lalu di sebuah rumah beralamat No. 12, Jalan TC 2B/3, Cemerlang Heights, Taman Melati dekat sini. Wah, siap alamat lengkap lagi.

Tak cukup dengan itu ramai lagi yang dihadapkan ke mahkamah termasuklah adik-beradik Zizie, Ahmad Shahazmi bersama dua lagi adiknya, Samzy Fuzette dan Shaheizy Sam atas tuduhan bersubahat dengan adik ipar mereka yang berpoligami tanpa kebenaran pada masa, hari dan tempat yang sama.

Dua rakan Bung Moktar iaitu, Sahari Ahmad dan Titing Putang pun tak terlepas dari dakwaan yang sama. Kiranya kes naik mahkamah beramai-ramai la ni.

Tak apalah Zizie, kadang-kadang kebahagiaan lebih penting dari segala-galanya. Tapi yang salah tetap salah. Harap Zizie dan Bung Moktar bersabarlah sementara menanti keputusan mahkamah.


Hai...macam2 depa nie tau..nikah kahwin 2 kan ade syarat2nye...mane la bole main2...awat la depa ni gini...

Pening pale Cik Qiqi bile terpikir kn hal neh...bukan Cik Qiqi nak sibuk pasal hal org cume nak korang amik iktibar...Benda yang serius, memang sangat2 kena take serius...xboleh wt main2..yang merana sape? Bukan kite sendiri ke ...fikir2 kan lah=)))


Peace no war^_^//(ala2 wt peace la 2...ekekeke)

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...