4.26.2010

My LuvLy Baby



Salam semua..

Saje nak menjengah blog Cik Qiqi yang cute nie..ekekeke...jgn jeles tau..arini Cik Qiqi nak kongsi kan sikit ngan u allz tentang ngan benda yang Cik Qiqi paling rapat sangat Cik Qiqi sekarang nie...ape benda la Cik Qiqi ni yek...hahaha...benda paling rapat ngan Cik Qiqi ialah.........my baby LAPTOP ACER yang ngengade nie le....memang manja terlebei.Cik Qiqi ni nampak je lemah lembut tapi ganas gak..sKali bnda bie ngengade..memang mengamuk la Cik Qiqi...Selalu sangat die suke hang..Kadang time saat2 genting la lagi die ngengade sesangat...

Pernah sekali LCD die pecah u allz...mau retak muka die n hati Cik Qiqi...hua...nak nangis da waktu tu..memang tekanan sesangat waktu tu, da la kna siapkan Final Project..Balik2 umah, mak la yang tolong bayar kan upah pembaikan LCD laptop neh..RM900 wo...mau xsentap, tapi nk wat cmne kan..benda da terjadi. Salah CikQiqi gak waktu tu..LALAI..Actually kalau kita berhati2 benda2 nie tak kan terjadi punya.

Gini citenye...1 ari tu Cik Qiqi duk syok melayan laptop ni smbil2 men game sambil dengar lagu guna erafon cm walkman dlu2 tu...almaklum le takde duit nak bli yang mahal...ekekkee...then, tgok jam da patut g kuliah...Cik Qiqi pon bersiap2 le n tanggalkan earfon tu dari telinge Cik Qiqi n ltak kan lak kt atas keyboard. Then elok lak, tutup laptop 2 x rapat n lipat tilam tu (waktu nie tuan rumah tak tergerak hati lagi nak bagi katil..ekekek). Then g la kulia...balik dari kuliah, Cik Qiqi salin le selua Cik Qiqi yang berat ngan Purse n fon ke ats tilam tadi.

Time tu Cik Qiqi langsung tak perasan n punye perasaan u allz...huaa...malam tu kononnye nak men game kanak2 lg la ...then switch on Cik Qiqi nye baby n skrin ni da terbelah dua..dalamnye.. u allz dapat bayangkan skrin neh Cik Qiqi leh tengok sebelah je..retak die lebei kurang cm segitiga, sebelah xnampak ape n sebelah lagi ok..adoyai...memang blur sangat2 time tu...terus tpon member, n member pon tny kat abg sdarenye...memang mahal betul harga nye...memang giler la...survey banyak kedai gak waktu tu, takut tertipu gakkan coz slalunye Cik Qiqi memang takut nak hantar barang2 elektronik ke org Cina takut diorang amik brg dalam lptop or fon kita. Last2 Cik Qiqi decide nak repair kat Perak coz before nie de beli kumputer kt En NAsir nie waktu taun 2000..(masih darjah 6 lg waktu tu^_^)..kira harga berpatutan la kt En Nasir nie..kompom abah kenal die, berpatutan n die buat tak lame..dari kedai2 lain...anggaran kedai lain harga LCD tu waktu taun 2008 tu RM 1000-RM1200...ni Cik Qiqi dapat dalam RM900..ok la jugak dr RM 1200, bek bli baru..iye dak?

Ini le baby nye...

Moral of the story, jangan la dibaikan benda yang kite benci tu sebab, dalam benci2 tu mesti ade sayangnye ..banyak die berjasa kt kite, cume biasa la..kadang2 die hang gak bile kite gunaknnye tanpa had..die pon perlukan mase 2k relax...2k rehat^_^..nasib la die brg n bukan bole bercakap..ala2 cm kt manusia tu la..kadang kita tak nampk org yg didepan mate 2 byak berjasa n banyak kenangan 2k kita. Bila kita dah kehilangannye baru kite sedar die amat2 bermakna pada kita^_^..

Beware ble jaga barang2 gni..
> Jangan sesekali bagi jatuh
> Jangan alpa ngan sensitiviti barang2 elektronik nie
> Andai terjadi gak n kena repair, better survey dlu..jangan gelabah tak tentu pasal,nanti merugikan diri andai owner kedai tu amik kesempatan, curi barang2 berharga korang.

Ada mata tengok,
ada telinga dengar.
Ada mulut , cakap,
Ada otak?
U allz pk la..^_^

^_^ //peace no war

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...