11.11.2002

Trip To Langkawi Part III








Comei x kami bedua..ahahhaa



Tadaaaa….Im back again. Hahahaa..mau story lagi ma…..Tak habis lagi citenye kan. Sok nye pagi2 da bangun.Hahaha…Pagi ke kan. Ngan bilik ekon memang liat la Qiqi mau bangun nye. Tapi bangun gak sebab Encek Hubby da bising n kebetulan time p sne cuacenye pon mendung3 je. Petang kompom ujan so memang kena gerak awal2 le takut ujan memang abis tergendala semua. Hua…Huhu..

Tempat pertama yang wajib kami pergi n lain2 pergi ialah……..Cable Car.Huhu..Qiqi ni kalo berjuta kali mai Lankawi ni, Cable car ni la wajib kena singgah. Sebab bukan semua tempat ade kan. Huhuh…n utuk makluman semua, Encek Hubby I ni gayat.Hahhaa…so, I nak tengokla dia ada berani or tak naik Cable Car ni..huhuhu…..Untuk harga tiketnye kalo kome2 nak tau...kalo bukan warga negara Malaysia, RM30 ye sorang..tapi bg teman yang memang kompom warganegara ni just RM 15 je..sile tunjuk IC ye kat depa..ahahha..untuk kompom kan yang anda tu org Mesia..ahaha


Tapi mase Qiqi mai ngan family dulu, time tu x de lagi brigde tu, kononye kali ni mai mau le lalu situ kan tapi ape kan dayaa,nasib tak menyebelahi. Huaa…..Cuaca berkabus sangat tebal. So, kat bridge tu memang tak dapatla Qiqi nak merasa.

Haih bridge..teman tgk dari jauh jele ye..da susah bnor nk p ke sne tu time cuace cenggini ni.huaaaaaaa

Sabo jele teman ni ha. Time kami naik tu kena nek ngn dua bdk Cina ni tapi yang Qiqi pasti bukan Cina Malaysia, maybe from Singapore. Ok gak la deme ni. Tapi sorang tu cam gayat.Hahahaa..nak gelak tengok die nye riaksi..jahat kan Qiqi ni gelakkan orang.Huhu.

yg blah knn tu le yg agk pnakut sikit..hahaha...sabo je le..tp baik depa ni

Actually kalau nak gambar cantik time naik Cable Car ni kalau cuaca elok, panas terik gitu. Bukannya apa, kalau cuaca panas tu sinar mentari yang tersedia dicipta oleh Maha Pencipta kita tu sangat2 la cantik. Dengan cahayanya, n pantulan ke dasar lautan yang sangat2 cantik tu akan menserlahkan lagi kecantikan ciptaan ALLAH tu..Serius, sangat2 cantik.Tapi apekan daya time Qiqi p ni mendung2 gitu, kurang la Nampak ape yg Qiqi kate tu. Tapi, ni gak la pengalaman yang agak menakutkan. Bukannya ape, waktu kitorang sampai kat 2nd stage tu, kire ok lagi la kabusnye takde lagi n kitorang pon xstop kat stage 2nd tu sebab nanti kena beratur panjang nak ke stage last. Kitorang pon teruskan jele kan. Tapi pe yang menakutkanye ialah, sewaktu dari stage 2nd nak ke stage last tu, agak menakukan la. Bayangkan korang naik Cable Car tu tapi seolah2 korang xde arah tuju. Tak paham ek.Jap ye Qiqi letak gambar nye..



Nampak tak..depan belakang, kiri kanan kabusnye.Huhu..memang menakutkan tapi syok jugak.berangan ala2 lalu tepi awan gitu..ahahaha..walhal mende tu kabus..huhu..Sampai2 atas kitorang meronda tengok keindahan alam ciptaan ALLAH…sangat2 cantik. Walaupun tak panas lagi time tu tapi leh la kite tengok viewnye dikala kabus.Huhuhu..Cantik…redup je….Tapi disebabkan perangai kanak2 ku ini, suh awan bergerak ke tempat len.Hahaha..bagi la Matahari menyinar.Alhamdulillah walaupun sekejap tapi kami amik kesempatan tu amik gambor seberape banyak yang boleh. Boleh tahan ramai jugak orang melancong. Bukan dari luar je, orang2 kite pon de gak bercuti time tak cuti skola ni.Huhu….

Tapi……………………………….Tapiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii………………….hua…dalam gumbira2 tu, Qiqi kecewa sebenarnye. Bukan ape, nak kate kitorang pakai kamera tu banyak guna flash tak pon.Tapi waktu otw nak turun tu…try2 gak tangkap gambor…tapi…………………..bateri habis.Huaaaaaaaaaaaaa……..Padahal malam semalam tu before tido Qiqi cas woo….dari malam sampai pagi tp ape leh wat.Nasib tak menyebelahi. Banyak gambar yang ta dapat Qiqi nak tangkap.Hua…geram3……Kat bawah before sampai kat kaunter tiket Cable car tu banyak tempat yang leh amik gmbar tapi kamera hampeh tu punya pasal.Semua rosak.Geramnye Qiqi….memang nekad cakap ngn Encek Hubby, mau cari kamera baru. Sebabnye dengar kate barang2 gitu murah kan.


tengok...guna tepon je tangkap gambarnye..huaaaaaa..tp okla jugakkn..tp fon pon arwah time tu..grrr

Pas kua dari sini kitorang terus cari kedai makan. makan tengahari terus kau.Hahahaha..Tapi murah le kt gerai tu..kitorg makan berdua..RM8 je tau. Siap hamek ikan bakor lagi...nyum4....nikmat2..gambornye idak le teman hamik...akibat fon n kamera yg hampeh.Sesuadah tu le baru kitorg cari kamera..Mau tau kat ne kamera murah? Nanti Qiqi gtau ye


p/s: Actually de berita terbaru yg Qiqi dapat, tapi xleh story lagik...kena tunggu..ehehehe......bdebar la plak kn

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...